TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Siajul morții LI-ERL-SMUCAN-16-N-001
Siajul morții
Vezi
galerie

Siajul morții

de Erik Larson

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #246952

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ultima călătorie a navei Lusitania
 

Descriere produs

Pe 1 mai 1915, când Primul Război Mondial intra în cea de a zecea sa lună, un transoceanic de linie luxos, la fel de bogat decorat ca un conac englezesc de țară, pleca din New York cu destinația Liverpool, având la bord un număr record de copii. În rândurile pasagerilor domnea o surprinzătoare stare de bună dispoziție, deși Germania declarase că apele din jurul Marii Britanii constituiau o zonă de război. Luni de zile, submarinele germane semănaseră teroarea în Atlanticul de Nord. Dar Lusitania era unul dintre marile transatlantice ale epocii, cel mai rapid vapor de linie aflat în serviciu, iar căpitanul ei, William Thomas Turner, avea o încredere de nestrămutat în regulile stricte ale războiului purtat de gentlemani, care feriseră, vreme de un secol, vasele civile de orice atac.

 

Este o poveste pe care mulți dintre noi cred că o cunosc, fără a o ști cu adevărat, iar Erik Larson ne-o readuce în atenţie plină de suspans, schimbând rolurile între vânător și vânat, în timp ce descrie un tablou mai general al Americii la apogeul Erei Progresului. Plină de strălucire și de emoție, Siajul morții aduce la viață o distribuție de personaje evocatoare, de la faimosul librar din Boston Charles Lauriat, la pioniera din domeniul arhitecturii Theodate Pope și la președintele Woodrow Wilson, un om sufocat de suferință și îngrozit de perspectiva unui război mondial. Siajul morții surprinde drama pură și puterea emoțională a unui dezastru ale cărui detalii intime și înțeles real riscau să rămână pierdute în negurile istoriei.

 

Kronika este colecția în care umanitatea este reconstruită prin cărți care ne ajută să pătrundem în culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale sau financiare de ieri şi de astăzi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Erik Larson

Traducător: Anca‑Eliza Simitopol

Data apariției: noiembrie 2016

Titlu original: Dead Wake: The Last Crossing of the Lusitania

ISBN: 978-606-33-1206-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: război, adevăr, Primul Război Mondial

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand pe 28 iunie 1914, la Sarajevo, a declanşat o criză care a dus, o lună mai târziu, la izbucnirea „războiului care să pună capăt celorlalte războaie”. S-a încheiat......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Larson este un povestitor de calibru și un cercetător avid...

Time
Erik Larson
Erik Larson
Autor

Erik Larson este autorul cărților Siajul morții (Editura Litera, 2019), În grădi...

vezi autor