TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Spirala tăcerii CO-ELN-STOPNN-04-N-001
Vezi
galerie

Spirala tăcerii

de Elisabeth Noelle-Neumann

Titlu apărut în colecția Cultura comunicării la Comunicare.ro

Id: #225607

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Opinia publică - învelişul nostru social
 

Descriere produs

Pornind de la numeroase studii de caz, de la analiză operei unor autori clasici precum Locke, Hume, Rousseau sau Tocqueville ori de la cercetările antropologice asupra comunităților tribale din Africa și Oceania, Elisabeth Noelle-Neumann articulează o explicație cuprinzătoare a fenomenelor de conformitate socială, într-o carte care a consacrat-o în rîndul celor mai importanți sociologi și teoreticieni ai comunicării. Volumul, apărut inițial în anul 1980, este actualizat la nivelul anului 2001 și îmbogățit cu numeroase exemple și studii noi, rod al muncii de cercetare întreprinse de autoare în ultimii ani.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Elisabeth Noelle-Neumann

Traducător: Vlad Cucu-Oancea

Data apariției: 2004

Titlu original: The spiral of silence. A theory of public opinion – Our social skin

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 372

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Comunicare.ro

 

Opinii editoriale

"Spirala tacerii porneste de la o literatura vasta pentru a elabora teoretic conceptul de opinie publica, formuleaza concluzii patrunzatoare cu privire la rolul mass media si aplica aceasta teorie novatoare la procesele electorale. Este, probabil, una dintre cele mai importante lucrari in domeniu din ultimele decenii."

W. Phillips Davison, Public Opinion Quarterly

"O teorie eleganta a opiniei publice. Cartea reprezinta o contributie semnificativa la literatura despre comportamentul de vot si, in general, despre opinia publica. O lectura obligatorie pentru toti specialistii in disciplinele socio-umane."

James W. Hottois, American Political Science Review