TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Epoca postbelică. O istorie a Europei de după 1945 PO-TOJ-EPOIAE-08-N-001
Epoca postbelică. O istorie a Europei de după 1945
Vezi
galerie

Epoca postbelică. O istorie a Europei de după 1945

de Tony Judt

Id: #207161

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

In 1945, Europa era epuizata. Cea mai mare parte a continentului era devastata de razboi, masacre, bombardamente si haos. Zone intinse din Europa de Est se aflau sub controlul Uniunii Sovietice, schimbind astfel un regim tiranic cu altul. Astazi URSS nu mai exista, iar democratiile Uniunii Europene au atins granitele Rusiei.

Opera complexa si consistenta, Epoca postbelica ne arata cine sintem si cum am ajuns aici, o poveste depanata in umbra permanenta a razboiului. Tony Judt vorbeste despre vindecarea Europei dupa distrugerile celei de-a doua conflagratii mondiale, despre caderea comunismului si crearea Uniunii Europene, despre prabusirea imperiilor si relatiile complicate si mereu schimbatoare ale Europei cu cele doua mari puteri, URSS si Statele Unite. Volumul constituie o analiza a istoriei politice, sociale si culturale a continentului de dupa al doilea razboi mondial ce urmareste atit evolutia de ansamblu, cit si experientele distincte care au marcat transformarile petrecute in Europa Occidentala si cea de Est.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tony Judt

Traducător: Georgiana Perlea

Postfaţator: Mircea Mihăieş

Data apariției: 2008

Titlu original: Postwar: A History of Europe Since 1945

ISBN: 978-973-46-0906-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 840

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: Al Doilea Război Mondial, comunism, război

 

Opinii editoriale

"Tony a fost un ginditor exceptional, un prieten de o mare generozitate si un umanist cum prea putini au ramas in lumea noastra tot mai saracita spiritual.

Vestea inevitabila, vestea de care ma temeam a sosit: vineri, 6 august, s-a stins din viata, la 62 de ani, Tony Judt, istoricul care a intruchipat exemplar vocatia intelectualului public. A fost un ginditor pentru care moralitatea si politica nu sunt domenii incompatibile. Spirit polemic, ostil certitudinilor comode, Tony Judt a provocat, prin scrierile sale, reactii puternice si adeseori agresive. Il exaspera orice forma de fundamentalism. Cartile sale (unele traduse in limba romina la Editura Polirom) stau marturie pentru o atitudine de consecventa respingere a oricaror fixatii ideologice. Ceea ce a scris, mai ales dupa 2002, pe teme legate de Orientul Mijlociu, a fost adeseori socant pentru unii dintre cititorii sai. Nimeni nu l-a putut insa acuza vreodata de cinism, de ipocrizie ori de conformism. Detesta ideile preconcepute si fanatismele de orice natura. A scris unul dintre cele mai incitante studii despre semnificatia istoric-mondiala a revolutiilor care au dus la finalul comunismului din Europa de Est: 1989: Sfirsitul carei epoci europene?"

nr. 97, 2010, Bucureştiul cultural - Vladimir Tismăneanu

"Un volum de istorie care se citeste cu sufletul la gura, ca un roman. Un volum care ia o perioada bine definita si o diseaca fin... Volumul constituie o analiza a istoriei politice, sociale si culturale a continentului de dupa al doilea razboi mondial, care urmareste atit evolutia de ansamblu, cit si experientele distincte care au marcat transformarile petrecute in Europa Occidentala si cea de Est."

8 iunie 2008, Jurnalul Naţional - Sebastian S. Eduard

"… e un extraordinar povestitor de cifre, ideologii si curente. E un tip care deznoada cele mai complicate ite balcanice in citeva pagini. Si e autorul celui mai teribil tablou imediat-postbelic pe care mi-a fost dat sa-l citesc."

30 august –-5 septembrie, Suplimentul de cultură - Costi Rogozanu
Mircea Mihăieş
Mircea Mihăieş
Postfaţator

Mircea Mihăieş (n. 1 ianuarie 1954) este profesor de studii americane şi britani...

vezi autor