TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Instrumentele terorii lui Stalin MP-RUB-INSTLS-15-N-001
Vezi
galerie

Instrumentele terorii lui Stalin

de Rupert Butler

Id: #242322

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O expunere accesibilă şi competentă a istoriei oprimărilor poliţiei secrete sovietice, din 1917, până la dezintegrarea URSS-ului, cu portrete ale principalelor personaje şi ale nenumăratelor victime.
Relatări detaliate ale martorilor despre metodele brutale şi nemiloase utilizate de CEKA, OGPU, NKVD, SMERŞ şi KGB.
KGB-ul, devenit faimos în timpul Războiului Rece, a urmat unei succesiuni de servicii de securitate ale statului la fel de înfiorătoare, care au datat din primele zile ale Revoluţiei Ruse, precum CEKA, OGPU, NKVD şi MVD.
Plasând metodele brutale ale lui Stalin într-un context istoric mai larg, Instrumentele terorii lui Stalin începe prin a descrie măsuri violente de securitate a statului la care au recurs ţarii despotici încă de pe vremea lui Ivan cel Groaznic. Autorul examinează apoi CEKA, prima organizaţie postrevoluţionară, acuzată de combaterea contrarevoluţiei, ale cărei metode au fost atât de nemiloase, încât guvernul bolşevic a desfiinţat-o în anul 1922.
După ce a preluat conducerea Partidului Comunist în 1923, Stalin a folosit serviciile secrete pentru deportări în masă ale unor populaţii, ca şi pentru epurările anilor 1930, când majoritatea rivalilor politici ai dictatorului sovietic au fost acuzaţi în faimoasele „procese‑spectacol”. Milioane de oameni au fost arestaţi, sfârşindu-şi vieţile în gulaguri (lagăre de muncă silnică), iar alţii au fost executaţi. Teroarea poliţiei secrete a continuat şi după al Doilea Război Mondial, când mii de cazaci şi ruşi albi care luptaseră de partea naziştilor au avut un destin similar. După decesul lui Stalin în 1953, ultima întrupare a poliţiei secrete sovietice, KGB-ul, a devenit o agenţie pentru răspândirea influenţei URSS-ului în toată lumea.
Cartea include peste 100 de fotografii cu personaje importante, evenimente-cheie şi victime ale terorii poliţiei secrete sovietice.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Rupert Butler

Traducător: Mihai-Dan Pavelescu

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: Stalin's instruments of terror. CHEKA. OGPU. NKVD. KGB from 1917 to 1991

ISBN: 978-606-8653-19-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: război, secret

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Am mai făcut cunoștință și cu alte lucrări de-ale lui Rupert Butler și nici atunci nu am fost impresionat, ba chiar m-au deranjat anumite observații care demonstrau că autorul nu prea-și bate capul să......“

citește mai mult