TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Calea amară a Chinei AL-RAM-CALAAC-05-P-001
Calea amară a Chinei
Vezi
galerie

Calea amară a Chinei

de Rana Mitter

Id: #211572

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 “După mai mult de un veac de la moartea sa, preşedintele Mao rămâne probabil cel mai cunoscut nume chinezesc în Occident. De aici încolo însă, povestea are o mulţime de pete albe. Cu toate acestea, am considerat că este posibil şi că merită să încerc să scriu o carte în care să explic cum şi de ce politica şi cultura chineză sunt aşa de puternic marcate de ceea ce s-a întâmplat la începutul secolului XX.

Această carte nu va fi un studiu care îşi propune să se ocupe de fiecare aspect al istoriei moderne a Chinei şi niciun studiu foarte specializat, de tipul celor care sunt indispensabile pentru cei care lucrează în domeniul academic, însă adesea inaccesibile pentru cei din afara lui. Am avut intenţia să integrez istoria politică, culturală şi socială a Chinei într-un tot şi să înfăţişez modul în care locurile în care au trăit, iubit şi muncit oamenii au influenţat felul lor de gândire şi de comportare. Am considerat, de asemenea, important să expun unele dintre direcţiile spre care s-au orientat lucrările de istorie, politică şi literatură chineză din ultimele decenii, mai cu seamă pentru că ţara însăşi a devenit mult mai accesibilă pentru cercetători.”, Rana Mitter, Oxford, septembrie 2003 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Rana Mitter

Data apariției: septembrie 2005

ISBN: 973-571-591-0

Copertă: Paperback

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 10x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Allfa

 

Opinii editoriale

“Cu o proză irezistibilă şi o analiză pătrunzătoare, Rana Mitter zugrăveşte un portret strălucitor şi plin de viaţă, decisiv pentru înţelegerea sufletului Chinei moderne.” 

Iris Chang, New York Times

“Un text provocator pentru înţelegerea trecutului şi prezentului unei ţări zguduite de schimbare şi de creşterea importanţei sale în problemele globale; o carte entuziasmantă şi straniu de optimistă.”

Graham Hutchings, fost corespondent în China al Daily Telegraph