TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Capcana Daesh. Statul Islamic sau întoarcerea Istoriei PO-PIL-CDSISN-16-N-001
Capcana Daesh. Statul Islamic sau întoarcerea Istoriei
Vezi
galerie

Capcana Daesh. Statul Islamic sau întoarcerea Istoriei

de Pierre-Jean Luizard

Titlu apărut în colecția Hexagon la Polirom

Id: #242710

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bestseller
Capcană Daesh, cea mai cunoscută lucrare a lui Pierre-Jean Luizard, a obținut Prix Brienne du livre geopolitique (2015).

Necunoscut până în urmă cu puțin timp, Statul Islamic și-a făcut o intrare sângeroasă în arenă internațională. Profitând de crizele succesive care au afectat Irakul și Siria, Daesh a preluat controlul asupra unei zone extinse și dispune în prezent de resurse financiare uriașe. Pierre-Jean Luizard explică succesul acestei grupări, care nu se datorează exclusiv unor evenimente externe: Statul Islamic are o strategie bine pusă la punct, bazată pe alianțe tribale și pe ideea unui stat transnațional. În opinia să, orice intervenție a comunității internaționale în regiune nu va face decât să perpetueze criza în lipsa unui proiect politic realist și viabil, proiect pe care statele occidentale nu par deocamdată capabile să-l formuleze. În schimb, ele păr să alunece tot mai mult în capcană întinsă de Daesh, care, în încercarea de a coagula populația sunnită, le implică în conflicte ce pot fi interpretate că intervenții abuzive, în siajul mai vechii dominații occidentale în Orientul Mijlociu.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Pierre-Jean Luizard

Traducător: Nicolae Constantinescu

Data apariției: ianuarie 2016

ISBN: 978-973-46-5929-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: terorism

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Neobișnuit de bine construit acest mic volum despre Statul Islamic, apărut recent la editura Polirom. Spun neobișnuit pentru că în mai puțin de 200 de pagini (la cât de mare e distanța între rânduri,......“

citește mai mult