TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O istorie a lumii moderne 1920-2000 HU-PAJ-OIALM1-14-N-001
Vezi
galerie

O istorie a lumii moderne 1920-2000

de Paul Johnson

Titlu apărut în colecția Istorie contemporană la Humanitas

Id: #241658

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Istoric al ideilor, mentalităţilor şi pasiunilor colective, gânditor conservator mereu iconoclast şi imprevizibil, Paul Johnson oferă în acest volum o perspectivă lucidă asupra unui secol în care civilizaţia s-a prăbuşit, iar barbaria a renăscut în veşminte ideologice. Este vorba despre acel secol pe care regretatul Matei Călinescu, scriind despre această carte, l-a numit «al monştrilor». În această teratologie, Lenin, Stalin, Hitler, Mao sunt falşii profeţi ai unei purificări absurde, aberante, catastrofale. A fost un secol al ideologiilor liberticide şi al terorii universalizate. A fost însă, nu mai puţin, un secol al rezistenţei antitotalitare, al supravieţuirii demnităţii în pofida atâtor capcane, obstacole şi pericole. Cartea lui Johnson se citeşte pe nerăsuflate, asemenea unui roman în care eroii suntem chiar noi, prinşi în marele angrenaj al unei modernităţi ambivalente şi paradoxale.” (Vladimir TISMĂNEANU)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Johnson

Traducător: Luana Schidu

Data apariției: octombrie 2014

Titlu original: Modern Times. A History of the World From the 1920s to 1990s

ISBN: 978-973-50-4341-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 856

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„O carte cu adevărat valoroasă, în care viziunea istorică se îmbină cu perspectiva critică. O istorie a lumii moderne reprezintă mai mult decât o cronică de mari dimensiuni a evenimentelor şi personajelor istorice. Lectura sa este un prilej de veritabilă desfătare intelectuală.”

Robert A. NISBET, The New York Times Book Review

„Sunt numeroase paginile care te iau prin surprindere, iar alteori e chiar tulburător unghiul inedit din care se abordează întâmplări sau protagonişti de altfel arhicunoscuţi din sfera politică, militară, economică, ştiinţifică, religioasă sau filozofică.”

Edmund FULLER, Wall Street Journal
Paul Johnson
Paul Johnson
Autor

Paul Bede Johnson (născut în 1928 la Manchester) este un bine-cunoscut ziarist ş...

vezi autor