TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Oamenii-șobolani. În subteranele interzise ale Chinei PO-PAS-ONSIAC-16-N-001
Oamenii-șobolani. În subteranele interzise ale Chinei
Vezi
galerie

Oamenii-șobolani. În subteranele interzise ale Chinei

de Patrick Saint-Paul

Id: #246515

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Detalii produs

Autor: Patrick Saint-Paul

Traducător: Nicolae Constantinescu

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-973-46-6235-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Cartea lui Patrick Saint-Paul e pe atât de șocantă, pe cât e de revelatorie. Confirmă câteva dintre teoriile știute despre comunismul liberalist din China, dar și despre cenzura și constrângerile dict......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Mao i-a glorificat. China modernă le datorează miracolul economic. Viitoarea putere mondială supremă s-a ridicat pe umerii milioanelor de țărani care, în cea mai mare migrație din istorie, au părăsit zonele rurale pentru a deveni muncitori. La Beijing, peste un milion dintre ei trăiesc în subsolurile insalubre. Prestind munci prost plătite în așteptarea unui serviciu mai bun, mingong – muncitorii migranți – sînt obligați să locuiască sub pămînt. Veniți din toate colțurile țării în căutarea unei vieți mai bune, au ajuns în cele din urmă să-și însușească porecla pe care au primit-o: shuzu, «oamenii-sobolani».
Am fost să-i întîlnesc în canalele din Beijing. Am trăit, cu intermitențe, alături de ei timp de aproape doi ani: într-o lume interzisă, fără ferestre, fără apă și căldură, luminată de neoane. I-am urmat în satele lor de baștină. M-am dus să văd zecile de milioane de copii pe care i-au părăsit acolo. Pentru că ei sînt încarnarea paradoxurilor chineze. Visul președintelui Xi Jinping, apostolul ideologiei maoiste, este un miraj îndepărtat în țara capitalismului sălbatic. Viața lor e departe de a fi un basm. Dar nu sînt pregătiți să răstoarne sistemul... Propaganda Partidului Comunist, speranța unei vieți mai bune și reînvierea confucianismului au făcut «minuni».”

Patrick Saint-Paul