TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Războiul lumii RA-NIF-RZBLEU-13-N-001
Războiul lumii
Vezi
galerie

Războiul lumii

de Niall Ferguson

Titlu apărut în colecția Historia la Polirom

Id: #210215

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Epoca urii
 

Descriere produs

Lumea părea stabilă și relativ pașnică la începutul secolului XX, care avea să se dovedească a fi de departe cel mai violent și mai înfiorător din istorie. Majoritatea societăților au fost înghițite de conflicte fanatice, genocide și totalitarisme de la izbucnirea Primului Război Mondial până la sfârșitul Războiului Rece.

Dată fiind istoria sângeroasă a acestui veac, îngrijorarea cu privire la posibilitatea repetării ei astăzi a devenit o preocupare majoră pentru istorici și analiștii politici. Niall Ferguson face o radiografie a cauzelor care au dus la instaurarea terorii în secolul trecut, o veritabilă epocă a urii, în multe privințe fără echivalent în istoria omenirii, ce a schimbat radical fața lumii și a marcat declinul Occidentului. Volumul nu doar clasifică și prezintă factorii care au influențat cursul istoriei în perioada respectivă, ci analizează și „moștenirea” tragică a umanității după dispariția granițelor dintre soldați și civili în timpul conflictelor armate.

După execuțiile în masă, foametea programată, ororile genocidelor, bombardamentele devastatoare și lagărele de concentrare, a luat oare „Războiul Lumii” cu adevărat sfârșit, când rațiunile care au alimentat ideologiile rasiale și conflictele etnice și militare pot fi readuse la viață oricând și oriunde?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Niall Ferguson

Traducător: Alina Predescu

Data apariției: ianuarie 2022

Titlu original: The War of the World

ISBN: 9789734688470

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 624

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: război

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

Chiar și cei care au citit mult despre istoria secolului XX vor găsi aici detalii inedite și surprinzătoare.

The Boston Globe

Un tablou cuprinzător și adesea provocator al epocii... un istoric capabil să dea peste cap ipotezele comode.

The Times

Fără îndoială, este cea mai bună lucrare a lui Ferguson de până acum... una dintre cele mai revoluționare reinterpretări ale acestei epoci.

Tribune

O panoramă și o analiză morală extrem de ambițioasă a măcelului militar-industrial din secolul XX care ridică marea întrebare: de ce «cei o sută de ani scurși după 1900 au constituit, fără îndoială, cel mai sângeros secol din istoria modernă»?

The New York Times
Niall Ferguson
Niall Ferguson
Autor

Niall Ferguson, unul dintre cei mai cunoscuţi istorici britanici, este Milbank F...

vezi autor