TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Perspectiva de nicăieri VE-THN-PERSDN-09-N-001
Perspectiva de nicăieri
Vezi
galerie

Perspectiva de nicăieri

de Thomas Nagel

Titlu apărut în colecția Perspective la Vellant

Id: #220605

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O perspectivă ambiţioasă asupra problemelor fundamentale ale filosofiei, Perspectiva de nicăieri este o lectură obligatorie pentru cei interesaţi de eterna problemă a raportului corp-minte, de posibilitatea cunoaşterii obiective, de libertatea voinţei, de valorile morale, de problematica fericirii sau de moarte şi de sensul vieţii.

Toate aceste aspecte ale existenţei sunt interpretate de Thomas Nagel prin prisma naturii noastre duble, caracterizate de tensiunea existentă între cele două puncte de vedere pe care le avem asupra lumii: perspectiva subiectivă şi cea obiectivă. Potrivit filosofului american, existenţa simultană a acestor două puncte de vedere discordante generează multe dintre problemele filosofiei: suntem prinşi între aceste două perspective asupra lumii şi nu le putem integra satisfăcător într-o înţelegere coerentă a lucrurilor. Ca soluţie, Nagel ne propune să recunoaştem ambele puncte de vedere, fără a cădea pradă impulsurilor reducţioniste de obiectivare sau de internalizare excesive şi să încercăm să trăim cu disconfortul intelectual al “perspectivei de nicăieri”.


extinde
 

Detalii produs

Autor: Thomas Nagel

Traducător: Bogdan Lepădatu

Data apariției: 2009

Titlu original: The View From Nowhere

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 456

Limbă: Română

Dimensiuni: 19,6x13 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Vellant

Teme: libertate

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,În zadar aş încerca să fac o ierarhizare de orice fel în problemele, cărţile sau gânditorii filosofiei. Care să fie mai bună: Critica raţiunii pure sau Republica? Este problema virtuţii mai important......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Îmi amintesc că demult cineva mă întreba ”De ce crezi că există atâtea diferenţe? Nu ştii că metafizica şi ontologia sunt acelaşi lucru?”. Am asociat atunci această observaţie cu „ochiul lui Dumnezeu......“

citește mai mult