TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Imnurile sacre HE-PIT-IMNURS-13-P-001
Imnurile sacre
Vezi
galerie

Imnurile sacre

de Porfir, Pitagora, Hierocles

Titlu apărut în colecția Bibliotheca Orientalis la Herald

Id: #225964

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Versurile de Aur, Comentariul lui Hierocles la învățăturile pitagoricienilor și Viața lui Pitagora scrisă de Porfir după cele mai vechi surse
 

Descriere produs

Școlile grecești de filosofie rezumau într-o gândire superioară toate teologiile școlilor și templelor din Orient și din Grecia susținând că filosofia și religia puteau fi considerate expresii ale aceleiași tendințe, căi ce conduc la același scop: unirea cu Divinitatea.

 

Viața lui Pitagora, de Porfir, relevă „lanțul de aur” care a transmis învățătura străveche până la noi, linie care a început cu Hermes Trismegistos; vechii preoți egipteni, teologii și poeții Greciei, discipolii lui Pitagora și ai lui Platon reprezintă verigile intermediare până la școala din Alexandria și Proclus. Aceleași doctrine pe care teologii Egiptului și ai Greciei le-au exprimat prin mituri, Platon le-a expus fără niciun fel de valuri iar Pitagora le-a exprimat prin simboluri și în Imnuri sacre de urmat. Astăzi oricare dintre noi poate identifica învățăturile acestor Versuri de aur în teoriile psihologice moderne, în argumentele filosofice de viață bună, de conduită etică și morală, în viziunea holistică asupra vieții. Spre uimirea oricărui cititor Versurile de Aur care au devenit Imnuri sacre dezvăluie adevăratele învățături pitagoreice, elemente de doctrină și practică aparținând ordinului pitagoreic prin care orice inițiat, cu muncă stăruitoare, putea să atingă pacea sufletului, frumosul, armonia și starea de puritate a zeilor... încă din timpul vieții.

 

Comentariul la Imnurile sacre ale pitagoricienilor reprezintă singura lucrare a lui Hierocles care ne-a parvenit în întregime. Acest document a rămas până astăzi demn de tot respectul, fiind remarcabil prin simplitatea limbajului, prin ținuta morală, prin sinceritatea sentimentului religios, purtând în el pecetea aspirațiilor epocii care i-a dat naștere. Comentariul lui Hierocles este un adevărat expozeu al opiniilor, dogmelor și credințelor uneia dintre cele mai renumite școli filosofice ale Antichității grecești.

 

Prin intermediul lui avem acces la cele mai cuprinzătoare date despre ceea ce ar fi putut fi regula de viață a pitagoricienilor, asceza lor purificatoare, etica lor sacră, teoria lor despre cunoaștere și concepția lor despre eliberarea obținută prin îndumnezeire. În această carte veți descoperi unul dintre ultimele și cele mai frumoase ecouri ale măreței voci a lui Pitagora.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Porfir, Pitagora, Hierocles

Traducător: Radu Duma

Data apariției: septembrie 2021

Titlu original: Porphyre, Vie de Pythagore, Lettre a Marcella, Paris, Les Belles Lettres

ISBN: 9789731119069

Copertă: Paperback

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: adevăr

 Porfir
Porfir
Autor

Numele inițial al lui Porfir a fost Malchos, un cuvânt care, așa cum ne spune ch...

vezi autor
 Pitagora
Pitagora
Autor

Pitagora sau Pythagoras (în greacă: Πυθαγόρας; n. secolul al VI-lea î.Hr., Samos...

vezi autor
 Hierocles
Hierocles
Autor

Publicarea fundamentalei lucrări a lui Hierocles din Alexandria înlesnește conta...

vezi autor