TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întemeierea metafizicii moravurilor AL-IMK-NTEMMM-14-N-001
Vezi
galerie

Întemeierea metafizicii moravurilor

de Immanuel Kant

Id: #235523

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Publicată inițial, în prima ediție în 1785, cu titlul Grundlegung zur Metaphysik der Sitten, este una dintre cele mai influente creații din întreaga operă filosofică a lui Immanuel Kant și, totodată, un reper în istoria filosofiei universale.

Lucrarea filosofului german cuprinde o prefață, trei secțiuni – Trecerea de la cunoaşterea raţională comună a moravurilor la aceea filosofică, Trecerea de la înţelepciunea morală populară la metafizica moravurilor, Trecerea de la metafizica moravurilor la critica raţiunii pure practice – și o remarcă finală, precedate de nota traducătorului, Valentin Mureșan.

În prefață, Kant pledează pentru o metafizică a moravurilor și discută despre metodologia pe care a folosit-o. El pornește de la împărțirea filosofiei grecești în fizică, etică și logică. În prima secțiune, după cum și titlul sugerează, se face trecerea de la  forma cunoașterii comune privind moravurile la cea filosofică. El discută, printre altele, despre voința bună și datorie.  În secțiunea a doua se aprofundează problema imperativelor. În ultima secțiune, Kant discută despre voință, libertate. De fapt, cea de-a treia secțiune reprezintă punctul de pornire de la care Kant a dezvoltat Critica rațiunii practice, publicată în 1788.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Immanuel Kant

Traducător: Valentin Mureşan

Data apariției: mai 2014

Titlu original: Grundlegung zur Metaphysik der Sitten

ISBN: 978-606-587-248-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 120

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: All

Immanuel Kant
Immanuel Kant
Autor

Immanuel Kant (1724–1804), filozof german născut la Königsberg, în Prusia Orient...

vezi autor