TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Imaginea românilor în spatiul lingvistic german PO-KLH-IRNSLG-14-N-001
Imaginea românilor în spatiul lingvistic german
Vezi
galerie

Imaginea românilor în spatiul lingvistic german

de Klaus Heitmann

Titlu apărut în colecția Plural la Polirom

Id: #237819

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O încercare sistematică și ampla, întinsă pe parcursul unui secol și jumatate, de a contura o imagine a românilor în ochii altor naționalități, cele de limba germană.

Reputat romanist și excelent cunoscator al limbii și culturii române, Klaus Heitmann adună toate sursele disponibile între 1775 și 1918 și le grupează tematic, în efortul de a surprinde toate „particularitățile naționale” ale românilor.

Aprecierile făcute la adresa poporului român și a trăsăturilor sale sînt organizate în funcție de diverse criterii în cadrul fiecarei secțiuni și sînt contextualizate în raport cu evenimentele epocii și alte popoare din zonă. În plus, ele sînt privite în relație cu atitudinea de ansamblu, favorabilă sau defavorabilă românilor, a autorului în cauză.

Găsim aici luate în discuție cele mai varii trăsături de caracter și moravuri, de la harnicie/indolență la religiozitate, de la fatalism la morala sexuală, de la viața de familie la comportamentul social, ba chiar și prognoze privind evoluția națiunii române.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Klaus Heitmann

Traducător: Dumitru Hîncu

Data apariției: septembrie 2014

ISBN: 978-973-46-4785-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom