TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iron War. Cea mai memorabilă cursă alergată vreodată PP-MAF-IWCMMC-14-N-001
Iron War. Cea mai memorabilă cursă alergată vreodată
Vezi
galerie

Iron War. Cea mai memorabilă cursă alergată vreodată

de Matt Fitzgerald

Titlu apărut în colecția iTri la Preda Publishing

Id: #245479

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Campionatul Mondial Ironman 1989 a fost gazda celei mai impresionante curse disputate vreodată în istoria sporturilor de anduranţă. Într-un duel spectaculos care a ajuns să fie cunoscut lumii sub numele de Iron War, cei mai puternici doi sportivi ai lumii au concurat 224 km umăr la umăr, doborând toate recordurile.

Aceasta este povestea uneia dintre cele mai fascinante rivalităţi din sport, cea dintre Dave Scott, sportivul absolut, omul al cărui obiectiv declarat în viaţă a fost „să vadă de ce e în stare” şi Mark Allen, sportivul condus, înainte de toate, de minte şi spirit.

În Iron War, Matt Fitzgerald, jurnalist sportiv, reuşeşte să creioneze o poveste incredibilă, alertă, bine documentată, scrisă cu talentul  şi în stilul unui mare povestitor care realizează imposibilul: ne ţine cu sufletul la gură, în ciuda faptului că rezultatul cursei este cunoscut de 25 de ani. Şi reuşeşte, la finalul cărţii, să ne emoţioneze dincolo de cuvinte.

O călătorie fascinantă în lumea şi viaţa celor doi eroi al căror unic punct comun a fost dorinţa de a câştiga. O radiografie inspiraţională a unor spirite de neîngenunchiat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Matt Fitzgerald

Traducător: Ana-Maria-Nicoleta Mitrofan

Data apariției: iulie 2014

Titlu original: Iron War

ISBN: 978-606-93031-9-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 298

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Preda Publishing

 

Opinii editoriale

„Captivantă, entuziasmantă, o lectură unică şi categoric palpitantă. Iron War este o carte cu adevărat minunată - şi o odă adusă sportului nostru, cu toate personajele lui neobişnuite şi locurile de întâlnire memorabile. Este pe picior de egalitate cu Jon Krakauer (Into Thin Air, Into the Wild), Mark Bowden (Blackhawk Down) sau Sebastian Junger (The Perfect Storm). Iron War este motivul pentru care cumpărăm cărţi: emoţie, spectacol, informaţie şi inspiraţie.”

TriSports.com

„Pentru orice triatlonist, atlet de anduranţă sau oricine se întreabă ce îţi trebuie ca să ajungi cel mai bun sportiv, Iron War este o lectură excelentă. Cititorii vor dobândi înţelegere şi apreciere pentru două dintre adevăratele legende ale sportului nostru şi îşi vor forma o imagine clară a acestei curse unice în istoria omenirii.”

Triathlete.com

Iron War este o carte pe care ar trebui negreşit să o aveţi în bibliotecă dacă nutriţi până şi cel mai mic interes faţă de sportul numit triatlon, dar este şi o lectură minunată pentru oricine este în căutare de inspiraţie în general.”

Slowtwitch.com

Iron War este prima carte despre sportul nostru în care a fost adoptat jurnalismul de tip Krakauer, cititorilor fiindu-le prezentate personalităţile din toate punctele de vedere, fără scuze, reţineri sau cenzură auctorială. Iron War este momentul Krakauer al lui Fitzgerald.”

Slowtwitch.com