TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De la Nadia până azi VB-DVM-DELNPA-16-N-001
De la Nadia până azi
Vezi
galerie

De la Nadia până azi

de Dvora Meyeres

Id: #245531

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În preajmă ediției din 2016 a jocurilor Olimpice și cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a „notei 10” primită de Nadia Comăneci, Dvora Meyers ne oferă o perspectivă incitantă și pătrunzătoare asupra lumii gimnasticii. Autoarea vorbește despre recentele schimbări din cadrul sistemului de punctaj și despre posibilitatea ca tocmai aceste schimbări să le propulseze pe gimnastele americane pe culmile acestui sport, în secolul XXI.

Ani în șir, gimnastica a fost punctată cu note pană la 10,0. În timpul acelei perioade, s-au acordat peste 100 de note „perfecte” în competiții internaționale importante, dar după ce sistemul de evaluare care avea ca plafon notă 10,0 a provocat controverse majore la Olimpiada din 2004, gimnastica internațională de elită a trecut la sistemul de punctaj deschis pe care îl folosește și astăzi. Astfel, notele maxime au devenit doar o amintire, schimbând pentru totdeauna acest sport.

Bazându-se pe zeci de interviuri exclusive cu profesioniști, în care sunt prezentate toate aspectele acestui sport, De la Nadia pană azi explorează o schimbare crucială într-unul dintre cele mai populare sporturi olimpice, fiind o poveste captivantă despre pătrunderea gimnasticii de elită în lumea necartografiată a imperfecțiunii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dvora Meyeres

Traducător: Mihaela Sofonea

Data apariției: august 2016

ISBN: 978-606-722-207-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Victoria Books

 

Opinii editoriale

"În captivanta și pătrunzătoarea sa carte, Dvora Meyers folosește cea mai celebră notă a gimnasticii ca punct de plecare al unei încântătoare explorări a trecutului, prezentului şi viitorului acestui sport. Dragostea lui Meyers față de gimnastică pulsează în fiecare pagină, iar analiza și observațiile sale inteligente aduc claritate într-un sport și într-un sistem deseori învăluite în mister și marcate de controverse. O carte neprețuită pentru admiratori, competitori, antrenori și arbitri și pentru toți cei care s-au minunat vreodată în fața unora dintre cele mai înzestrate sportive din lume." 


Shawn Fury

"Această carte seamănă cu un permis de intrare în misterioasa lume din spatele scenei sportului olimpic." 


Library Journal