TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bioterorismul și armele biologice AM-LUP-BIOIAB-03-N-001
Bioterorismul și armele biologice
Vezi
galerie

Bioterorismul și armele biologice

de Ludovic Păun

Id: #228662

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mileniul III începe fulminant. Simbolurile puterii (Pentagonul) și tehnologiei americane (Gemenii) cad. Forțele răului se dematerializează și plutesc ca o amenințare continuă și apăsătoare, războiul clasic, cu tabere și adversari cunoscuți, evoluând la stadiul de terorism. Spectrul negru al pandemiei cu Anthrax generează o psihoză fără precedent în cea mai sigură (?) țară a planetei! BIOTERORISM! Realitatea, știința, cunoașterea în general par a umili până și cele mai fantastice scenarii hollywoodiene.


Dacă la sfârșitul mileniului trecut se făcea un clasament al celor mai importante 10 (zece, nu mai multe) evenimente petrecute în ultima mie de ani, am fi găsit, evident, abolirea teoriei geo- și helio-centrice, descoperirea Lumii Noi, dar și apariția internetului sau începuturile clonării. Ei bine, în 2999, când vom repeta clasamentul, între cele mai importante, prin implicațiile ulterioare, vom găsi, cu siguranță, un eveniment științific cu totul și cu totul excepțional: decodarea integrală a ADN-ului uman, proiect finalizat în 2001, chiar la începutul mileniului. Clonare, ADN, arme biologice. Există vreo legătură? Se pot oare crea pe cale genetică agenți infecțioși noi, atât de specifici, încât să ucidă la comandă doar populațiile cu anumite atribute anatomice sau fiziologice? Sau, poate, au fost creați deja.


Este agentul etiologic al SRSA (pneumonia atipică) un virus apărut spontan? Sau a scăpat din te-miri-ce laborator de cercetări?


Este omenirea lipsită de apărare în fața noilor amenințări? Va găsi oare drumul spre supraviețuire?
Noi credem că da.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ludovic Păun

Data apariției: 2003

ISBN: 9789739397766

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 290

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Amaltea

Teme: război, terorism

Ludovic Păun
Ludovic Păun
Autor

Profesorul Ludovic Păun s-a născut in 1925, judeţul Dolj. A urmat liceul în oraş...

vezi autor