TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea despre bărbaţi 978-973-9994-63-7
Vezi
galerie

Cartea despre bărbaţi

de Osho

Id: #226363

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Cartea despre bărbați sunt prezentate diferite categorii (tipuri) de bărbați, problemele cu care aceștia se pot confrunta precum și modul în care aceste probleme pot fi depășite.


În Cartea despre bărbați, înțelepciunea lui Osho ne ajută să cunoaștem și să înțelegem diferitele tipuri de bărbați, situațiile de viață cu care aceștia se pot confrunta, precum și modul în care anumite probleme pot fi depășite.


Din femei se nasc germenii vieții, ai propriului sex, dar și cei masculini. Se ivesc pe lume mici suflete, care aduc cu sine atâtea informații ancestrale inscripționate în miezul interior. Și cresc, și cresc... Purii prunci, inocenții băieți și viitorii bărbați ai altor femei. Bărbați care ajung uneori să fie chiar urâți de către femeile din viața lor, căci...nici ei nu înțeleg ce manifestări să aibă!


Poate, la un moment dat, unii bărbați se vor lăsa remodelați de femei – primul lor contact cu lumea vizibilă, dar alții vor evolua singuri și își vor învăța lecțiile vieții...


Cum de uităm să privim cu ochii sufletului că esența bărbatului este de origine divină? Cum putem să nu vedem că în jocul vieții, bărbatul „învață” să nu fie el însuși? Cum de ajungem să îi judecăm sau condamnăm definitiv fără a încerca măcar să le întredeschidem puțin pleoapele înspre o altă viziune?


« Adam a spus NU. Desigur, a suferit pentru aceasta, a fost alungat din grădina Raiului.


Fiecare bărbat, încă din copilărie, este condiționat și orientat să funcționeze în sensul eficienței, într-o lume a competiției, alăturându-se ambițiilor, luptelor și întrecerilor pentru bani, succes, faimă, putere, respectabilitate, statut social.


De copil învață cum să-și definească scopurile, adoptându-le pe cele ale părinților, profesorilor, preoților, politicienilor, fără măcar a le pune și a-i pune la îndoială. Este abătut astfel de la calea și natura sa adevărată, de la ființa sa reală, și își pierde capacitatea de a se bucura, inocența copilărească și creativitatea. Este decuplat de la potențialul său creativ, de la puterea de a iubi, de la râs, de la cheful de viață.»


Pleiada tipologiilor bărbătești este analizată prin prisma unor „categorisiri” create de-a lungul timpului de către societate și în care mulți Adami se pot regăsi: victime ale societății, fii rătăcitori, sclavi sociali, dependenți sexuali, iubiți posesivi, soți plictisiți, luptători extremiști, vicioși fără speranță, aventurieri ai vieții.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Osho

Traducător: Cristina Dănăşel

Data apariției: iunie 2001

Titlu original: The Book of Man

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 175

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mix

Teme: sexualitate

 Osho
Osho
Autor

Osho s-a născut în Kuchawada, India, la 11 decembrie 1931. Tatăl său a fost negu...

vezi autor