TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iluminarea și cunoașterea de sine AT-MML-ILICDS-16-N-001
Iluminarea și cunoașterea de sine
Vezi
galerie

Iluminarea și cunoașterea de sine

de Marius Mihai Lungu

Id: #244763

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Cunoaşte-te pe tine însuţi”
Această inscripție reliefată pe frontonul templului lui Apolo din Delfi a devenit principiul fundamental al filosofiei lui Socrate. Remarcăm de altfel că majoritatea religiilor și învățăturilor antice ne îndeamnă către aceeași cunoaștere fundamentală. „Cunoaşte-te pe tine însuţi!” s-a transformat într-o maximă și un îndemn de urmat pentru majoritatea oamenilor, fiecare urmându-și propria cale.
Ce înseamnă să ne cunoaștem?  Ce suntem noi în realitate și ce este de (re)cunoscut referitor la ființa noastră? Care este numitorul comun al tuturor acțiunilor noastre? Care este aspirația lăuntrică a fiecăruia dintre noi, pentru ce facem tot ce facem și care este natura adevăratei fericiri?
Toată căutarea noastră se rezumă la un lucru foarte simplu: găsirea propriei identități. Poate fi adevărata noastră identitate o stare, o manifestare sau o experiență? Toate acestea sunt trecătoare, astfel că dacă am fi fost una din ele, am fi dispărut odată cu ea. Nimic din ceea ce este supus schimbării, nimic din ceea ce apare și dispare nu poate constitui esența noastră. Ceea ce suntem în realitate este permanent aici, percepând schimbările, aparițiile și disparițiile experiențelor și a obiectelor din ele.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Marius Mihai Lungu

Data apariției: iunie 2016

ISBN: 978-606-8758-14-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 244

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Atman

Marius Mihai Lungu
Marius Mihai Lungu
Autor

Inginer de profesie, Marius Mihai Lungu a scris prima sa carte Eliberarea de joc...

vezi autor