TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Înțelepciunea nesiguranței HE-ALW-NELEPN-14-N-001
Înțelepciunea nesiguranței
Vezi
galerie

Înțelepciunea nesiguranței

de Alan Watts

Titlu apărut în colecția Seria de autor Alan Watts la Herald

Id: #240000

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mesajul din această carte adresat de Alan Watts lumii occidentale este la fel de puternic și astăzi. Petrecem prea mult timp încercând să anticipăm și să plănuim viitorul; prea mult timp nutrind nemulțumiri despre trecut. De multe ori ne scapă plăcerile clipei în eforturile noastre neliniștite de a ne asigura că următoarea clipă este la fel de plăcută. Găsind inspirație în gândirea orientală, Watts ne arată că vom găsi ceva cu adevărat demn de a fi cunoscut doar atunci când vom admite față de noi înșine că nu avem și nu putem avea cunoaștere. Pentru a ne bucura de o viață împlinită, trebuie să îmbrățișăm prezentul - să trăim din plin în clipa prezentă.

 

Scrisă și argumentată cu eleganță și luciditate, această realizare filosofică conține întreaga înțelepciune și întregul spirit care au marcat cariera lui Alan Watts și care încă mai rezonează în fiecare dintre noi.

 

Am fost întotdeauna fascinat de legea efortului inversat. Uneori o mai numesc și „legea pe dos”. Atunci când încerci să te menții la suprafața apei, te scufunzi: în schimb, atunci când încerci să te scufunzi, plutești, iar când îți ții respirația, ți-o pierzi - ceea ce îmi aduce aminte de o veche și uitată cugetare: „Cine va voi să-și scape sufletul, îl va pierde”.


Această carte reprezintă o explorare a acestei legi în contextul aspirației omului către siguranța psihologică și al eforturilor sale de găsire a certitudinii spirituale și intelectuale în religie și filozofie. Este scrisă având convingerea că nicio altă tema nu poate fi mai actuală într-o perioadă ca aceasta, în care viața omului pare a fi marcată de nesiguranță și incertitudine. Cartea pornește de la premisa că această nesiguranță este chiar rezultatul încercărilor de a fi în siguranță și că, în pofida aparențelor, salvarea și sănătatea mentală sunt rezultatul acceptării fără echivoc a faptului că nu există posibilitatea de a ne elibera.” - Alan Watts

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alan Watts

Traducător: Mihai Popa-Radu

Data apariției: martie 2020

Titlu original: The wisdom of insecurity

ISBN: 9789731117843

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: identitate

 

Opinii editoriale

„Oricine are nevoie de un îndreptar de viață va avea un mare noroc dacă își va alege drept călăuză Înțelepciunea nesiguranței. Viața mea este încă ghidată de această carte, chiar și după treizeci de ani.”

Deepak Chopra
Alan Watts
Alan Watts
Autor

Alan Watts (1915–1973) a fost filosof englez, scriitor și orator de renume inter...

vezi autor