TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Transilvania / Transylvania (ed. bilingvă) 978-606-8050-73-7
Vezi
galerie

Transilvania / Transylvania (ed. bilingvă)

de Mariana Pascaru

Id: #244897

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Transilvania este un loc aparte, cu trăsături istorice, etnice și culturale care o particularizează de celelalte provincii ale României. Trecutul multietnic și tradițiile multiculturale și-au lăsat amprenta pentru totdeauna asupra acestei regiuni.

 

O călătorie aici ne conduce în miezul unei lumi cu burguri clădite după model german, biserici fortificate și numeroase monumente de arhitectură gotică, renascentistă și barocă. Atât satele, cu cetăți de tip țărănesc, cât și orașele, puternic fortificate odinioară, au devenit azi centre turistice animate. Veți avea surpriza de a auzi, într-un sătuc izolate precum Viscri, ca să dăm doar un exemplu, mai degrabă vorbindu-se în engleză, franceză și germană decât în română; iar orașe precum Sibiu și Brașov forfotesc – în aproape orice perioadă a anului – de vizitatori veniți din toate colțurile lumii.

 

Tipărit în condiții grafice ireproșabile, acest album de lux oferă o perspectivă completă asupra regiunii Transilvaniei, neignorând niciuna dintre fațetele sale. Identificată cel mai adesea cu burgurile clădite după model german și bisericile fortificate, Transilvania înseamnă mai mult decât atât. Descoperiți celelalte atracții ale sale în acest album inedit!

 

Satul brașovean Viscri (Weisskirch) a conservat exemplare vechi de case, cu o arhitectură tipic săsească, caracterizată prin alinierea fațadelor pastelate direct la stradă, prezența frontoanelor și a porților mari boltite.
--
The village of Viscri (Weisskirch, în German), in Brașov County, has conserved examples of old houses with typically Saxon architecture, characterised by the alignment of their pastel-coloured faacles directly onto the street, the presence of frontons, and large vaulted gates.


Cincu (Gross-Schenk), un sat din județul Brașov întemeiat de coloniștii sași în secolul al XII-lea, este dominat de o monumentală biserică construită în secolul al XIII-lea Cincu (Gross-Schenk, în Germană),
--
Cincu (Gross-Schenk, in German), a village in Brașov County, founded by Saxon colonists in the twelfth century, is dominated by a monumental church built in the thirteenth century.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mariana Pascaru

Fotograf: Florin Andreescu

Data apariției: iunie 2016

ISBN: 978-606-8050-73-7

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 192

Dimensiuni: 28x28 cm

Limbă: Engleză, Română

Hârtie: Lux

Editura: Ad Libri