TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Creștinii lui Allah RE-MAC-CRETLA-16-N-001
Creștinii lui Allah
Vezi
galerie

Creștinii lui Allah

de Massimo Carlotto

Titlu apărut în colecția Biblioteca R&R la Ratio et Revelatio

Id: #245508

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un roman fascinant, exotic și sălbatic, reconstruind magistral atmosfera cruciadelor la Mediterana, în vremea expansiunii otomane a lui Soliman Magnificul, o frescă de moravuri și aventuri, un noir mediterraneo clasic, scris după „rețeta originală” a fondatorului genului, scriitorul italian Massimo Carlotto.

La 1541, Marea Mediterană este teatru de război, incursiuni, conflicte religioase. Puternica armată a lui Carol Quintul, vîrf de lance al creștinătății, este înfrîntă la porțile Africii de nord de corsarii lui Hasan Aga, care conduce cetatea în numele lui Soliman Magnificul. Acești corsari sînt în mare parte renegați – europeni creștini care au trecut la Islam din interes, pentru a obține unele libertăți, sau pur și simplu ca să poată jefui fără obstacol navele și a prădui coastele Mediteranei sub protecția Sublimei Porți.

Reduan și Otman, protagoniștii romanului, sînt corsari renegați, foști mercenari lanscheneți, care au ales libertatea Algerului, unde credeau că își pot trăi nestingheriți relația interzisă.  Lumea Nouă pare însă singura opțiune, pe fundalul conflictului mereu treaz între creștinism și Islam, care își dispută influența și își impun regulile cu duritate în bazinul mediteranean al tîrgurilor de sclavi, goanei după comori și răscumpărărilor.

Algerul fascinant, exotic și sălbatic, reconstruit magistral în toată vivacitatea lui cosmopolită, este decorul viu al acestui roman istoric, de moravuri și de aventuri, un noir mediterraneo clasic, scris după „rețeta originală” a fondatorului genului, Massimo Carlotto.


extinde
 

Detalii produs

Autor: Massimo Carlotto

Traducător: Raluca Lazarovici Vereş

Data apariției: august 2016

ISBN: 978-606-8680-48-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 150

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Ratio et Revelatio

Massimo Carlotto
Massimo Carlotto
Autor

Massimo Carlotto (n. 1956) este unul dintre cei mai citiți și apreciați de criti...

vezi autor