logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În stoc
PREȚ: 26,43 lei
-7%28,42 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 08.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Reţete de casă. Cele mai bune murături, gemuri şi conserve

Ioana Radovici
În stoc
PREȚ: 26,43 lei
-7%28,42 lei
Disponibilitate: În stoc
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 08.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
E cat se poate de evident ca, din cele mai vechi timpuri, conservarea hranei a fost o necesitate. In antichitate se foloseau metode de intarziere a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786068403281
Dimensiuni: 16,5x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

E cat se poate de evident ca, din cele mai vechi timpuri, conservarea hranei a fost o necesitate.

In antichitate se foloseau metode de intarziere a degradarii alimentelor – adaugarea unor rasini si sigilarea vaselor de depozitare (amfore) cu ceara sau bitum. Interesant este ca anticii deja descoperisera ca nu doar sarea si otetul blocheaza dezvoltarea bacteriilor, ci ca si zaharul are acelasi efect, adaugat in cantitate mare.

In Evul Mediu, gasim pentru prima data folosita pe scara larga conservarea prin frig  acolo unde clima o permitea, se depozita gheata pentru tot anul, in pesteri, grote sau in ghetarii sapate adanc in sol.

In 1795, armata franceza a anuntat ca ofera un premiu de 12.000 de franci celui care furnizeaza o metoda noua si eficienta pentru conservarea alimentelor pe termen lung. Un bucatar, pe nume Nicolas Appert si-a pus la punct metoda si a primit premiul. In onoarea lui, metoda a fost numita apertizare.

Astfel, posibilitatile conservarii au devenit nelimitate. Cele mai interesante, complicate si nebanuite combinatii culinare au aparut pentru a incanta gusturile cele mai fine. Incet, incet conservarea alimentelor a trecut de la stadiu de necesitate la cel de arta, numarul retetelor de muraturi, gemuri si conserve crescand exponential cu rafinarea gusturilor.

Autor: Ioana Radovici
Data apariției: 2012
Editura: House of Guides
Pagini: 156
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
conservare, complicat, variaţii, experimente, gastronomie, depozitare, culinar

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus