TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fericita Pelaghia, ucenica Sfântului Serafim de Sarov SO-GHC-FPUSSD-11-N-001
Fericita Pelaghia, ucenica Sfântului Serafim de Sarov
Vezi
galerie

Fericita Pelaghia, ucenica Sfântului Serafim de Sarov

Id: #234203

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Viața unei sfinte nebune pentru Hristos
 

Descriere produs

Sfânta Pelaghia Ivanovna Serebrenikova (1809‑1884) de la Diveevo, pe care Sfântul Serafim de Sarov a îndreptat‑o pe calea nevoinţelor tainice şi mai presus de fire ale nebuniei pentru Hristos, este, neîndoielnic, una dintre cele mai cunoscute reprezentante ale acestui fel de sfinţenie rar, aflat dincolo de înţelegerea omenească. Sarcina încredinţată ei de Sfântul Serafim şi îndeplinită fără preget, până la capăt, a fost aceea de a purta de grijă „orfanelor” lui de la Diveevo. Din întâlnirea ei cu o altă vestită nebună pentru Hristos – Sfânta Parascheva de la Diveevo, mai cunoscută sub numele de Paşa Sarovskaia – reiese limpede acest fapt: Cuvioasa Pelaghia nu şi‑a putut lăsa fiicele duhovniceşti nici măcar înainte de plecarea sa de pe pământ „pentru a rămâne fără nici o grijă, ca Paşa” –, căci ar fi încălcat astfel grav porunca „batiuşkăi Serafim”.


Cartea de faţă – captivantă până la ultima filă – ne introduce într‑o lume în care virtuţile şi asprele nevoinţe duhovniceşti sunt ascunse cu străşnicie – prin nebunia pentru Hristos – spre a fi păzite astfel mai bine de slava deşartă. După cum cititorul poate constata din mulţimea minunilor adunate de la cei ce au cunoscut‑o, cei ce se roagă Cuvioasei Pelaghia nu rămân nicicând lipsiţi de mângâiere şi de ajutorul grabnic al fericitei nebune pentru Hristos.


A fost canonizată în anul 2004; pomenirea ei se săvârşeşte pe 30 ianuarie, precum şi pe 8 iulie, când este prăznuit soborul sfintelor din Diveevo.

extinde
 

Detalii produs

Traducător: Gheorghiţă Ciocioi

Data apariției: 2011

ISBN: 978-973-136-282-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 152

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Sophia

Teme: creștinism, ortodoxism