TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Plânsul şi străpungerea inimii la Părinţii răsăriteni DE-IRH-PISILP-09-N-001
Plânsul şi străpungerea inimii la Părinţii răsăriteni
Vezi
galerie

Plânsul şi străpungerea inimii la Părinţii răsăriteni

de Irénée Hausherr

Id: #236417

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„E atât de tainic tărâmul lacrimilor”, spunea un important scriitor al acestui secol, Antoine de Saint-Exupéry. O țară misterioasă, ai cărei exploratori și cartografi au fost sfinții și creștinii răsăriteni aflați în căutarea desăvârșirii pe urmele Evangheliei lui Iisus Hristos. Valorificarea subtilă și complexă a afectivității, a plânsului și întristării, a suferinței și lacrimilor prefăcute în izvor de bucurie și seninătate interioară e proprie creștinismului răsăritean, fiind una din trăsăturile care disting cel mai limpede spiritualitatea ortodoxă de restul tradițiilor religioase și spirituale ale umanității.

 

Cartea lui Irénée Hausherr publicată aici este monografia clasică asupra acestei teme esențiale, dar uitate și răstălmăcite. Plecând de la precizări terminologice indispensabile și pe baza unei ample treceri în revistă comentate a principalelor texte care vorbesc despre aceasta, începând cu teologii alexandrini (secolul III) și sfârșind cu Sfântul Nicodim Aghioritul (începutul secolului XIX), lucrarea oferă cititorului interesat de ascetică și mistică o imagine precisă a dimensiunilor și semnificațiilor duhovnicești ale plânsului (penthos) și străpungerii (katanyxis) inimii în spiritualitatea răsăriteană.


Sunt prezentate pe rând cauzele plânsului duhovnicesc, plâns ascetic izvorât din starea de pocăință permanentă a creștinului convertit, mijloacele dobândirii și menținerii lui, principalele obstacole care-l stăvilesc, precum și efectele și roadele lui esențiale în susținerea autenticei vieți duhovnicești. Căci, așa cum spune Evanghelia lui Hristos: „Fericiți cei ce plâng [penthounes], că aceia vor fi mângâiați!”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Irénée Hausherr

Traducător: Mihai Valentin Vladimirescu

Data apariției: 2009

ISBN: 978-973-7859-48-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Teme: creștinism, ortodoxism

 

Loc în topurile Cartepedia

Irénée Hausherr
Irénée Hausherr
Autor

Irénée Hausherr (7 iunie 1881, Eguisheim – 5 decembrie 1978, Colmar) a fost poat...

vezi autor