TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Liturghia ortodoxă SO-PEP-LIOIIA-13-N-001
Liturghia ortodoxă
Vezi
galerie

Liturghia ortodoxă

de Petru Pruteanu

Id: #234555

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Istorie şi actualitate
 

Descriere produs

Acum 1700 de ani, când împăratul Constantin cel Mare dădea libertate creștinilor (Milan - anul 313), cultul Bisericii, săvârșit aproape trei secole prin case și prin catacombe, trece într-o nouă fază istorică de dezvoltare. Liturghia ajunge să fie slujită în biserici și catedrale mărețe, unde frumusețea spațiului și fastul liturgic pământesc făceau trimitere la frumusețea cerească spre care Biserica înaintează prin fiecare rugăciune, procesiune sau gest liturgic.

 

De-a lungul timpului, textul și rânduiala Liturghiei au cunoscut o evoluție complexă, iar cunoașterea și înțelegerea acesteia sunt indispensabile în depășirea interpretărilor superficiale și speculative asupra slujbei euharistice, dar și în evitarea unei slujiri inconștiente și formaliste atât a preoților, cât și a credincioșilor, care nu realizează în măsura cuvenită sensul și valoarea împreună-slujirii lor.

 

De aceea, prezentăm într-o ediție revizuită și completată cel mai vast tratat de istorie a Liturghiei în limba română, destinat nu doar preoților și studenților teologi, ci și tuturor celor interesați de frumusețea cultului ortodox. Cartea conține și textul comentat al Liturghiei Sfântului Ioan Gură de Aur, un studiu despre împărtășirea sistematică cu Sfintele Taine, peste o mie de note explicative și bibliografice și mai multe anexe legate de studiul științific și duhovnicesc al Liturghiei ortodoxe.



Alte titluri pentru PetruPruteanu (autor):
Educarea copilului (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Petru Pruteanu

Data apariției: 2013

ISBN: 978-973-136-337-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 376

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Sophia

Teme: creștinism, ortodoxism