TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ortodoxia - divino-umanism în acţiune DE-PAN-ODNASI-13-N-001
Ortodoxia - divino-umanism în acţiune
Vezi
galerie

Ortodoxia - divino-umanism în acţiune

de Panayotis Nellas

Id: #239495

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Studii şi articole
 

Descriere produs

Prin studiile, edițiile și articolele sale scrise și publicate în răstimp de doar douăzeci de ani, Panayotis Nellas (1936–1986) a reușit să fie unul din cei mai importanți teologi ortodocși ai secolului XX, un minunat înnoitor în duh neopatristic al teologiei ortodoxe contemporane.
Reflecția teologică a regretatului teolog laic grec are în centru o uimitoare antropologie teo-hristo-centrică schițată în volumul Zōon theoumenon publicat în 1979, volum care reprezintă o piatră de hotar a teologiei secolului XX, și o la fel de extraordinară soteriologie conturată într-o serie de studii asupra gândirii lui Nicolae Cabasila, gravitând în jurul unei remarcabile teze de doctorat în teologie susținute în 1974 și având drept temă Învățătura despre îndreptare a lui Nicolae Cabasila. La acestea se adaugă o serie de eseuri și articole de ecleziologie și sociologie teologică pe tema dimensiunilor și aspectelor prezenței ortodoxe în lumea și societatea de azi, politică, cultură, educație, predarea religiei etc.


Mult mai puțin cunoscute și vehiculate decât eseurile de antropologie teologică, aceste din urmă studii și articole ale lui P. Nellas — grupate în volumul de față în traducere, prima într-o altă limbă decât cea în care au fost redactate — întregesc în chip fericit profilul gândirii teologice de excepție a unuia din cei mai însemnați teologi contemporani. Ele încheie recepția românească a teologiei lui P. Nellas demarată în 1994 de Editura Deisis, care a înțeles să aducă astfel un omagiu de substanță și recunoștință memoriei acestui bun prieten al pr. prof. D. Stăniloae, al pr. prof. Teodor Bodogae și al României.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Panayotis Nellas

Traducător: Ioan I. Ică Jr.

Data apariției: iunie 2013

ISBN: 978-973-7859-92-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Teme: ortodoxism

Ioan I. Ică Jr.
Ioan I. Ică Jr.
Traducător

Diacon Ioan I. Ică Jr. N. 15 aug. 1960, în Sibiu, fiul lui lcă loan sen. Studi...

vezi autor