TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dăruind vei dobândi PO-NIS-DVDCDC-08-N-001
Dăruind vei dobândi
Vezi
galerie

Dăruind vei dobândi

de Nicolae Steinhardt

Titlu apărut în colecția Seria de autor N. Steinhardt la Polirom

Id: #208125

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cuvinte de credinţă
 

Descriere produs

Volumul reprezintă o sinteză a textelor și a gândirii teologice ale lui Steinhardt, dar și o încununare a tuturor scrierilor cunoscutului critic și eseist încreștinat în închisoarea de la Jilava și călugărit la Mănăstirea Rohia din Maramureș.

 

Ediție îngrijită, note, studiu introductiv și referințe critice de Ștefan Iloaie. Repere biobibliografice de Virgil Bulat. Indici de Macarie Motogna. Volumul conține CD audio cu Predică la Duminică Ortodoxiei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae Steinhardt

Editor: Mănăstirea "Sf. Ana" Rohia

Ediţie îngrijită de: Virgil Bulat, Ştefan Iloae

Prefaţator: Ştefan Iloae

Data apariției: 2008

ISBN: 978-973-46-1084-6

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 592

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, suflet

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,În ceea ce privește opera lui N. Steinhard, s-a afirmat în unanimitate că „Jurnalul fericirii” reprezintă apogeul creației sale. Cu toate acestea, nu trebuie trecut cu vederea faptul că această operă......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Volumul de cuvântări al părintelui Nicolae Delarohia (N. Steinhardt) reprezintă o sinteză a textelor și a gândirii sale teologice, dar și o încununare a tuturor scrierilor cunoscutului critic și eseist încreștinat în închisoarea de la Jilava și călugărit la Mănăstirea Rohia din Maramureș. Cuvântările părintelui Nicolae sunt mai mult decât predici sau omilii în sensul propriu al termenilor. Nu doar stilul, ci mai ales conținutul, tipul de abordare, incursiunile în alte domenii, exemplele din diferite discipline, citatele din cei mai diverși autori fac din ele ceea ce specialiștii au numit «eseu teologic». Deși întocmite și scrise fragmentar, la distanțe mari de timp una de alta, cuvintele de credință alcătuiesc un mozaic tematic bogat și își regăsesc unitatea în intenția de construire a unui îndrumar teoretic, dar mai ales practic al creștinului autentic și neidealizat, sincer și nefățarnic, atent cu sine, dar și cu ceilalți.

Ştefan Iloaie
Nicolae Steinhardt
Nicolae Steinhardt
Autor

N. Steinhardt se naște la București pe 29 iulie 1912. Își face debutul publicist...

vezi autor