TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lumina faptei din lumina cuvântului 978-973-50-6247-7
Vezi
galerie

Lumina faptei din lumina cuvântului

de Lidia Stăniloae

Id: #201599

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Împreună cu tatăl meu, Dumitru Stăniloaie
 

Descriere produs

„Volumul de faţă nu e conceput ca o biografie. Biografii s-au mai scris şi se vor mai scrie, mai mult sau mai puţin exacte, mai mult sau mai puţin «ştiinţifice», mai mult sau mai puţin imparţiale.
Iată de ce nu se vor găsi aici multe date, ani, în sfârşit toate acele precizări şi preciziuni care nu fac decât să abstractizeze subiectul şi să-l depărteze de cititor.
În cele ce urmează, vom povesti câteva amintiri despre tatăl meu, întâmplări pe care fie ni le-a povestit el, fie le-am trăit noi. Câteva precizări cronologice şi de altă natură vom face numai în cazurile în care în scrierile apărute până acum s-au comis greşeli şi diletantisme prea evidente, pentru că, din păcate, ele nu lipsesc în unele relatări biografice. De aceea, regretăm dacă se vor descoperi nepotriviri cu afirmaţiile biografilor, faţă de care noi păcătuim, poate, prin lipsă de stil ştiinţific, dar, în schimb, încercăm să punem în rândurile noastre o parte din dragostea pe care i-am purtat-o şi pe care el, părintele Dumitru, ne-a purtat-o nouă. Şi, de aceea, suntem încredinţaţi că, aidoma lui Dumnezeu, şi oamenii vor trebui să ne ierte, ţinând seama de profunzimea sentimentelor noastre...” (Lidia STĂNILOAE)



Alte titluri pentru LidiaStăniloae (autor):
Moştenitoarea (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Lidia Stăniloae

Data apariției: octombrie 2018

ISBN: 978-973-50-6247-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: creștinism, Dumnezeu, ortodoxism