TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viaţa şi epoca (Vol. 4) DE-SSN-SISNTV-06-N-001
Viaţa şi epoca (Vol. 4)
Vezi
galerie

Viaţa şi epoca (Vol. 4)

de Sfântul Simeon Noul Teolog

Titlu apărut în colecția Filocalica la Deisis

Id: #236414

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Scrieri
 

Descriere produs

De peste o mie de ani personalitatea harismatică incandescentă a Sfântului Simeon Noul Teolog n-a încetat până astăzi să fascineze și să scandalizeze. Provocarea mistică reprezentată de Sfântul Simeon la adresa creștinismului și teologiei bizantine a epocii sale ca și din toate timpurile a fost și este — asemenea Evangheliei lui Iisus Hristos — „un semn care stârnește împotriviri”, suscitând în același timp admirație și contestație.

 

Pentru prima dată cititorul române are la dispoziție în volumul de față uimitoarea Viață a Sfântului Simeon Noul Teolog alături de fragmente din autobiografia sa mistică, de testamentele duhovnicești ale celor doi Simeoni — Evlaviosul și Noul Teolog —, precum și de o serie de fascinante documente ale lumii bizantine din secolele X–XI. Împreună cu amplul studiu introductiv, aceste texte morale, manifeste umaniste și procese ale unor mistici restituie imaginea complexă a unei societăți într-un moment de cotitură istorică. Doar pe acest fundal pot fi înțelese figura umană a Sfântului Simeon și mizele sociale concrete ale apostolatului său mistic în însăși inima capitalei bizantine.

 

Acest penultim volum al seriei dedicate integralei operei simeoniene în limba română (care va fi urmat de unul dedicat scrierilor apocrife) continuă seria Editurii Deisis consacrată publicării în traduceri românești integrale a operelor complete ale misticilor patristici și bizantini.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sfântul Simeon Noul Teolog

Traducător: Ioan I. Ică Jr.

Data apariției: 2006

ISBN: 973-7859-13-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 522

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Ioan I. Ică Jr.
Ioan I. Ică Jr.
Traducător

Diacon Ioan I. Ică Jr. N. 15 aug. 1960, în Sibiu, fiul lui lcă loan sen. Studi...

vezi autor