TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum poţi fi smerit DS-ERT-CUMPFS-11-N-001
Cum poţi fi smerit
Vezi
galerie

Cum poţi fi smerit

de Şerban Tica

Id: #236448

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Sfaturi practice pentru vremurile de azi
 

Descriere produs

Pentru tine smerenia se asociază cu haina neagră, cu privirea aţintită în pământ, cu renunţarea la lume?


Să ştii: smerenia nu se practică doar la schit sau în mănăstire, ci şi în staţia de metrou sau la coadă la bilete, când ai ochii aţintiţi la ecranul calculatorului sau când eşti la serbarea copilului, când ai de rezolvat problemele de serviciu sau de depăşit dificultăţile familiale.


Smerenia nu este o virtute rezervată clericilor sau monahilor: este o artă duhovnicească a vindecării de sine în viaţa de zi cu zi. Ea detensionează relaţiile cu ceilalţi, aduce armonie în viaţa de familie şi liniştea interioară care ne lipseşte adesea atât de mult – însă mult prea des rămâne un concept abstract, surghiunit pe paginile scrise în grai uneori greu de înţeles ale literaturii bisericeşti clasice.


Ceea ce vă propune cartea de faţă este tocmai o perspectivă practică, adaptată modului contemporan de viaţă, asupra uneia dintre cele mai importante virtuţi creştine, care, după cum afirmă Sfinţii Părinţi, poate înlocui cu prisosinţă asceza fizică, atât de greu accesibilă de cele mai multe ori în condiţiile modernităţii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Şerban Tica

Data apariției: iulie 2011

ISBN: 978-606-92942-4-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: De Suflet

Teme: ortodoxism, creștinism