TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cristul lui Velazquez HU-MDU-CRILVP-15-N-001
Vezi
galerie

Cristul lui Velazquez

de Miguel de Unamuno

Id: #240576

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Religia mea este căutarea adevărului în viaţă şi a vieţii în adevăr, chiar fiind conştient că nu le voi afla în timpul vieţii; religia mea este lupta neîncetată şi neobosită cu misterul; religia mea este lupta cu Dumnezeu, de la ivirea zorilor până la căderea nopţii, precum se spune că a luptat Iacob cu El. Şi o cânt, mai bine sau mai rău, cu vocea şi auzul pe care mi le-a dat Dumnezeu, pentru că nu o pot face raţional. Iar cei ce văd judecată şi logică, şi metodă, şi exegeză mai curând decât viaţă în aceste versuri ale mele rămână cu ale lor, căci nu le voi atinge inima cu arcuşul viorii, şi nici cu ciocanul.”

Miguel de Unamuno

extinde
 

Detalii produs

Autor: Miguel de Unamuno

Traducător: Sorin Mărculescu

Data apariției: februarie 2015

Titlu original: El Cristo de Velázquez

ISBN: 978-973-50-4715-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 324

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: creștinism

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Sunt rare cazurile în care admirația pentru o operă de artă să nască o altă capodoperă literară. Poate cea mai cunoscută înfăptuire de acest fel este Ispitirea Sfântului Anton a lui Flaubert, inspirat......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cristul lui Velázquez este, cu siguranţă – şi în pofida receptării mult prea sumare de care a avut parte în anii de după apariţie –, unul din cele mai importante poeme religioase din literatura spaniolă nu numai a secolului al XX-lea, ci ocupă, cred, şi un loc privilegiat în întreg spaţiul poeziei hispanofone. Unamuno se înscrie într-o foarte lungă tradiţie a spiritelor dubitative, însetate totuşi de o certitudine a nedemonstrabilului. La toţi întâlnim zbaterea omului nescindat în fapt între raţiune şi afectivitate, dar avid de unificarea cu transcendentul evaziv prin argumentele greu de formulat în cuvinte ale inimii.”

Sorin Mărculescu
Miguel de Unamuno
Miguel de Unamuno
Autor

Miguel de Unamuno (1864-1936), eseist, prozator, poet si dramaturg spaniol. Init...

vezi autor