TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Îmbisericirea elevilor DE-IVK-MBISEE-12-N-001
Îmbisericirea elevilor
Vezi
galerie

Îmbisericirea elevilor

de Ioannis V. Kokulis

Id: #236481

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
pentru o educație religioasă liturgică
 

Descriere produs

Transmiterea credinței religioase, a identității culturale și naționale generațiilor ce vin este o imensă provocare pedagogică și culturală care trebuie să preocupe întreaga societate mai ales în contextul lumii de azi.


Ioannis V. Kongulis (n. 1948), reputat profesor de catehetică și pedagogie la Facultatea de Teologie a Universității Aristotel din Tesalonic, oferă în volumul de față o analiză a situației religioase în sistemul grec de învățământ din perspectiva finalității acestuia, și anume transformarea copilului într-un fiu credincios al Bisericii, om ceresc, hristoformizat după chipul divino-uman al lui Hristos.


Cartea profesorului Ioannis Kongulis prezintă cititorului român o experiență pedagogică care s-a cristalizat în timp într-un context istoric și social în același timp similar și diferit de cel românesc. Privindu-ne în această oglindă, constatăm că în România ne confruntăm cu aceleași probleme, fără să avem însă la îndemână aceleași instrumente de acțiune. Unică în felul ei, importanta carte de pedagogie ortodoxă a profesorului Ioannis Kongulis ar putea fi un bun prilej de analiză și evaluare lucidă a rezultatelor celor două decenii de învățământ religios românesc.

 
 
extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioannis V. Kokulis

Traducător: Mihail Filimon

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-7859-78-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 294

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Teme: creștinism, ortodoxism, şcoală