TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Probe de empatie. Eseuri PU-LEJ-PRODEE-15-N-001
Probe de empatie. Eseuri
Vezi
galerie

Probe de empatie. Eseuri

de Leslie Jamison

Titlu apărut în colecția Narator la Publica

Id: #233636

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Probe de empatie este o colecție îndrăzneață și strălucită de subiecte dintre cele mai diverse, de la pierderi personale la maladii-fantomă, pentru care autoarea a primit Premiul pentru nonficţiune Graywolf Press.

Pornind de la experiența sa de actor medical, când era plătită să mimeze simptome pentru care studenții la Medicină trebuiau să găsească un diagnostic, eseurile lui Leslie Jamison, viscerale și edificatoare, pun niște întrebări esențiale legate de modul elementar în care înțelegem suferința celorlalți. Cum ar trebui să ne manifestăm grija unii pentru alții? Cum putem simți suferința celuilalt, mai ales când aceasta poate fi una asumată, distorsionată sau etalată cu ostentație? Este empatia un instrument prin care îi putem testa sau chiar evalua pe ceilalți?

Confruntând suferința – reală sau închipuită, a ei și a celorlalți –, Jamison dezvăluie nevoia impetuoasă, atât în plan personal, cât și în cel cultural, de a simți. Autoarea pleacă de la propriile experiențe cu boala și cu vătămările trupești pentru a ne angrena într-o explorare care se întinde dincolo de granițele vieții ei și care acoperă un teritoriu vast – de la turismul în zone de-o sărăcie lucie la maladii-fantomă, de la violența din stradă la reality show-uri, de la boală la încarcerare –, aflându-se permanent în căutarea unei perspective conturate cu smerenie și eleganță.





Alte titluri pentru CristianLupșa (prefatator):
Să urle, să ardă (2020) ,


extinde
 

Detalii produs

Autor: Leslie Jamison

Traducător: Cecilia Laslo

Prefaţator: Cristian Lupșa

Data apariției: septembrie 2015

Titlu original: The Empathy Exams: Essays

ISBN: 978-606-722-047-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Ioana Stan Ioana Stan

,,Cartea lui Lesie Jamison, apărută la editura Publica în 2015, este o colecție de eseuri care pun lupa pe suferința umană. În cele peste 300 de pagini autoarea a adunat laolaltă dovezi ale suferințe......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Leslie Jamison explorează în detaliu modul în care empatia ne face mai profunzi. Această carte fascinantă ne va transforma în oameni mai buni.”

Mary Karr

„Dacă vi se pare că poate fi dureros să citești o carte despre durere, vă asigur că Jamison scrie cu atâta originalitate și umor și ne oferă o perspectivă ascuțită precum un bisturiu, încât devine mai degrabă o desfătare... A articula suferința cu atâta claritate și cu atât de puține judecăți de valoare înseamnă să transformi durerea în artă.”

Entertainment Weekly

„O colecție de eseuri plină de cuget, care chestionează semnificațiile fizice și metaforice ale suferinței... Jamison arată compasiune fără a fi părtinitoare.”

The New Yorker

„Niște eseuri poetice, dureros de scrutătoare, despre violență, sex, boală, încredere în sine și exprimarea sentimentelor.”

Associated Press

„Nu poţi citi despre empatie ca un spectator distant. Poţi trăi însă această carte şi poţi trece prin situaţiile pe care ţi le povesteşte, gândindu-te involuntar la tine, la viaţa ta şi la ce contează în ea. Descoperi treptat că empatia e instrumentul potrivit de autocunoaştere şi, totodată, catalizatorul pentru manifestarea grijii faţă de cei de lângă tine. Empatia e o formă superioară de comunicare cu tine însuţi şi mai ales cu cei din jur.”

Carmen Soare, director de marketing NN România
Leslie Jamison
Leslie Jamison
Autor

Leslie Jamison s-a născut la Washington DC și a crescut la Los Angeles. A lucrat...

vezi autor