TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Luxul indiferenței CA-DOT-LUXULI-15-N-001
Luxul indiferenței
Vezi
galerie

Luxul indiferenței

de Dorin Tudoran

Id: #241718

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Luxul indiferenţei nu este, la Dorin Tudoran, o determinare a poziţiei fiinţei sale în lume. Ci un titlu de nobleţe şi un privilegiu pe care şi le-a câştigat, la senectute, eroic, în lungile şi austerele, extenuantele lui războaie pentru demnitate, libertate şi adevăr, atât în propria lui Casă, cât şi în Cetate.

Luxul indiferenței lui Dorin Tudoran nu semnifică moleşeala aurită a nobilului izolat în castelul său, ci blazonul de pe scutul însângerat al cavalerului care a supravieţuit unei cruciade.”

Vasile Gogea

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dorin Tudoran

Prefaţator: C. Stănescu

Data apariției: noiembrie 2015

ISBN: 978-606-8770-06-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: comunism

 

Opinii editoriale

„La fel ca în anii ’70, când poetul Dorin Tudoran a pornit, de unul singur, o luptă fără sorți de izbândă cu regimul, de pe urma căreia avea să ajungă în exil, după o grevă a foamei care era să-l coste viața, și acum Tudoran e singur. Nu caută alianțe tactice și nici nu se bizuie pe eventualii amici de idei, din cauză că detestă corurile intelectuale ale părerologilor băsiști, care i se par jalnice și, mai ales, opuse ideii de intelectual independent, la fel cum are o părere la fel de proastă și despre părerologii de orientare pontistă.

Singura lui slăbiciune, care-l face să-și păstreze o undă de optimism, e țara lui, din care a plecat în exil, fiindcă atunci nu voia s-o vadă pradă a mafiotismului ceaușist, iar azi nu acceptă s-o vadă victima prăduită a noilor mafii politice.”

Cristian Teodorescu, Cațavencii, 6 iulie 2015