TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Amiel şi canibalul CR-CIV-AMIEIC-13-N-001
Amiel şi canibalul
Vezi
galerie

Amiel şi canibalul

de Ciprian Vâlcan

Id: #213385

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ciprian Vălcan propune nu doar o perspectiva sumbră asupra istoriei și asupra întregii alcătuiri a lumii, în care preeminența răului e un dat metafizic, ci și o vitriolantă descriere a naturii umane. Viziunea exprimată în cele mai surprinzătoare moduri, forțînd absurdul, parodicul sau macabrul, mizind pe efectul retoric al paradoxului și al formulei sofistice, conduce la alcătuirea unui adevărat catalog al viciilor omenești, rizibile ori hidoase, monstruoase sau numai grotești.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ciprian Vâlcan

Data apariției: 2013

EAN-16: 978973233041

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

Teme: natură

 

Opinii editoriale

"Ciprian Valcan imbina vizionarismul cu ludicul, sentinta cu silogismul, cautarea filosofica si descoperirea stupefiata a unui imediat rupt de asteptari, idealuri, valori sau precepte ale universurilor trecute. Religiosul, politicul, domesticul sau chiar mondenul trec prin fata ferestrei intredeschise de la care ginditorul le observa si le consemneaza in detalii dintre cele mai surprinzatoare sau, dimpotriva, in banalitatea exasperanta a demonetizarilor curente.” 

Cristina Chevereşan

"Amiel si canibalul, noul volum de aforisme al lui Ciprian Valcan, exploateaza si aprofundeaza obsesiile devenite deja marca sa inregistrata, insa tonalitatea dominanta se situeaza mai degraba in zona tragica decit in cea ludica. Putinele exercitii de futurologie de pina acum se plasau intr-o zona a amuzamentului detasat si ironic; in cartea de fata ele devin pregnante, iar umorul care inevitabil le insoteste capata accente de un negru goyesc.” 

Ilinca Ilian