TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară PO-ADP-CDNULC-12-N-001
Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară
Vezi
galerie

Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară

de Adelin Petrişor

Id: #206950

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Într-o epocă în care televiziunea transmite totul și nu comunica nimic, Adelin Petrișor realizează un incitant periplu fotografic în cea mai închisă țară a lumii. Captivantul sau album de fotografie reprezintă în egală măsură un avertisment privind riscul de a repetă greșelile istoriei. 

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adelin Petrişor

Prefaţator: Cătălin Tolontan

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-46-3139-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 140

Limbă: Română

Dimensiuni: 27x27 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: dictatură, totalitarism

 

Opinii editoriale

Adelin PETRISOR in interviu cu George ONOFREI, 9 februarie 2013, in Suplimentul de cultura, nr. 386
Omul greseste si repeta in bucla tot felul de greseli. Eu am scris asta si in cuvintul de inceput, ca eu sper ca vorba in cazul nostru sa nu functioneze si sa invatam din greselile istoriei, daca nu pentru mine, macar pentru fata mea care are 3 ani, pentru copiii ei. Nu concep ca ne-am putea intoarce, desi semne ca s-ar putea intimpla asta sint foarte multe. Daca ne uitam la politicienii nostri si din stinga, si din dreapta, vom observa ca accente de mici dictatori sint peste tot. Norocul nostru in acest moment se numeste UE. Nu prea putem sa calcam strimb, ca ne tin de ceafa. Dar altfel, cred ca ar fi destui politicieni care ne-ar scoate dimineata la inviorare sa cintam imnul si sa-i aplaudam [...].

Adelin PETRISOR in dialog cu George ONOFREI, 18 ianuarie 2013, in emisiunea „Idei pe contrasens”, TeleM
In Coreea de Nord miroase a frica. Oamenii sint aliniati, sint speriati si iti evita privirea. Pe de alta parte, si autoritatile fac totul sa le arate ca esti un strain si ca trebuie sa fii evitat
[...]. In fotografii, in afara de copii, care privesc drept in obiectiv, oamenii maturi nu se uita niciodata inspre camera. E o tara in care sistemul gindeste in locul tau, in care singura optiune a oamenilor este daca incalca legea si ajung in lagar, sau daca traiesc mai departe in acel lagar mai mare care se numeste tara. In rest nu poti sa faci nimic [...].

"Contactul cu tara lui Kim a fost, asa cum ma si asteptam, dur. Am intilnit imagini familiare: cozi la magazine, strazi uriase aproape pustii, cladiri faraonice. La fiecare colt de strada, din difuzoare se auzeau discursuri mobilizatoare, iar bannerele uriase contineau doar sloganuri ale propagandei partidului unic... Imaginile orwelliene mi-au dat fiori si m-au facut sa ma gindesc ca asa ar fi aratat Romania daca nu ar fi existat decembrie 1989.” 

Adelin Petrişor
Adelin Petrişor
Adelin Petrişor
Autor

Adelin Petrişor (n. 1975) este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de războ...

vezi autor
Cătălin Tolontan
Cătălin Tolontan
Prefaţator

Cătălin Tolontan este unul din cei mai cunoscuţi jurnalişti români de sport, red...

vezi autor