TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Când memoria nu te mai ajută HO-ROL-CMNTMA-14-N-001
Când memoria nu te mai ajută
Vezi
galerie

Când memoria nu te mai ajută

de Robert Laforce

Id: #230819

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De ce mi se întâmplă  uit ce am făcut ieri după amiază? De ce memoria cedează la anumite ore? Cum se face  prietenul meu reține pagini întregi fără a studia prea multîn timp ce eu trebuie  recit ore întregi   le învățCare sunt cele mai frecvente tulburări de memorie? Există medicamente, produse naturale sau tehnici pentru ameliorarea memoriei? 

E clar  mai toți ne-am ciocnit sau ne vom confrunta, mai devreme sau mai târziu, cu „rateuri“ de memorie. Pornind de la această relitate, dr. Robert Laforce propune o carte ce conține cele mai captivante cunoștințe actuale în domeniul memoriei, descriind amănunțit dificultățile pe care le poate întâmpină oricine la un moment dat. El prezintă o analiză amănunțită a bazelor biologice și a funcționarii dinamice în detaliu, abordând subiecte controversate, precum amintirile refulate sau validitatea amintirilor din copilărieTotodatăse ocupă minuțios și de principalele tulburări ale memoriei, fie  sunt tranzitorii sau permanente. Pentru a stabili dacă există sau nu o problema de memorie, autorul propune un demers în șase etape, și ne învață cum anume fiecare dintre noi își poate evalua memoria. 
Ultima secțiune a lucrării descrie diverse modalități de îmbunătățire a memoriei, a căror eficientă a fost testată

Dr. Robert Laforce deține un doctorat în clinică al Universității Laval (Québec, Canada), unde și-a perfecționat cunoștințele despre memorie. Formația lui în neuropsihologie (Spitalul Ottawa) este acreditată de Asociația de Psihologie din Canada și Asociația Americană de Psihologie. Profesor de neuropsihologie la Universitatea din Nouveau-Brunswick, a realizat mai multe cercetări despre memorie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Laforce

Data apariției: 2014

ISBN: 9786065131880

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: House of Guides