TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Psihologie și alchimie (Vol. 12) 978-606-719-466-1
Psihologie și alchimie (Vol. 12)
Vezi
galerie

Psihologie și alchimie (Vol. 12)

de Carl Gustav Jung

Titlu apărut în colecția Biblioteca de psihanaliză la Trei

Id: #246232

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Observaţiile ce prefaţează conţinutul cercetărilor care urmează ar fi inutile pentru cel familiarizat cu psihologia analitică. Dar pentru cititorul care nu aparţine disciplinei şi care, nepregătit fiind, ia în mână această carte sunt necesare câteva explicaţii introductive. Noţiunea de proces de individuaţie, pe de-o parte, şi alchimia, pe de alta, sunt lucruri care par atât de îndepărtate una de alta, încât imaginaţia nu-şi poate reprezenta pentru început o punte care să le unească. Acestui cititor îi datorez unele explicaţii, mai cu seamă fiindcă atunci când mi-am publicat prelegerile am făcut o sumă de experienţe din care mi-am dat seama că există o anume nedumerire la criticii mei.” (Fragment)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carl Gustav Jung

Traducător: Viorica Nişcov

Data apariției: octombrie 2016

Titlu original: Psychologie und Alchemie. Traumsymbole des Individuationsprozesses Die Erlosungsvorstellungen in der Alchemie

ISBN: 978-606-719-466-1

Copertă: Paperback

Număr pagini: 606

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

„Mulţi alchimişti erau convinşi că aveau de-a face numai cu elemente chimice. Dar au existat mereu alţii care au considerat că în munca de laborator era vorba de simbol şi de efectul lui psihic. Aceştia din urmă erau atât de conştienţi de acest fapt, încât îi înfierau pe făcătorii naivi de aur, declarându-i mincinoşi, înşelători şi rătăciţi. Lucrul cu materia era văzut mai degrabă ca o reproducere a unui proces psihic, care putea fi proiectat în chimia necunoscută a materiei cu atât mai uşor cu cât el era un fenomen inconştient. Problematica ce se exprimă în simbolismul alchimic privește procesul de devenire a personalităţii, procesul de individuaţie.”

C.G. Jung

„În vreme ce în Biserică diferenţierea crescândă între rit şi dogmă îndepărta conştiinţa de rădăcinile ei naturale înfipte în inconştient, alchimia şi astrologia încercau să împiedice ca puntea care duce spre sufletul inconştient să se năruie. Astfel, alchimia a oferit mereu ocazii pentru a proiecta acele arhetipuri care nu puteau fi integrate fără fricţiuni în demersul creştin.”

C.G. Jung

„L-am întâlnit prima oară pe Jung în 1950 la Ascona. Aveam impresia că ascult un înţelept chinez sau un ţăran bătrân din Europa orientală, înrădăcinat încă în Pământul-Mamă şi totuşi atât de aproape de Cer. (...) Interesul pentru alchimie, iată printre altele, un punct comun. Pentru Jung, alchimia este un model al „individuației”. Pentru mine, alchimistul înlocuieşte natura şi timpul ca să obţină piatra filosofală şi aurul — echivalente ale nemuririi.”

- Mircea Eliade, "Încercarea labirintului"
Carl Gustav Jung
Carl Gustav Jung
Autor

Carl Gustav Jung, psiholog şi psihiatru elveţian, a făcut studii de medicină gen...

vezi autor