TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
What if? Ce-ar fi dacă? Răspunsuri ştiinţifice serioase la întrebări ipotetice absurde PU-RAM-WICFDR-15-N-001
What if? Ce-ar fi dacă? Răspunsuri ştiinţifice serioase la întrebări ipotetice absurde
Vezi
galerie

What if? Ce-ar fi dacă? Răspunsuri ştiinţifice serioase la întrebări ipotetice absurde

de Randall Munroe

Id: #242507

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Milioane de oameni vizitează săptămânal site-ul xkcd.com ca să lectureze binecunoscutele benzi desenate online ale lui Randall Munroe. Desenele sale simple despre ştiinţă, tehnologie, limbaj şi iubire, răspunsurile sale documentate la întrebările cele mai ciudate ale fanilor săi (Ce s-ar întâmpla dacă aş face o baie într-un bazin de combustibil nuclear uzat? S-ar putea construi un rucsac cu propulsie din mitraliere care trag în jos, spre pământ? Ce-ar fi dacă un cutremur de 15 grade pe scara Richter ar lovi oraşul New York? E posibilă o tornadă de foc?) sunt urmărite de foarte mulţi vizitatori. 

Răspunsurile lui Munroe sunt o capodoperă de claritate, inteligenţă, voioşie şi precizie. Autorul explică orice, de la efectele relativiste ale unei mingi de baseball aruncate aproape cu viteza luminii până la nenumăratele modalităţi oribile în care ai muri dacă te-ai apuca să construieşti un tabel al lui Mendeleev folosind chiar elementele respective. 

Ce-ar fi dacă? este o sărbătoare a informaţiei pentru fanii xkcd şi pentru toţi cei care adoră ipotezele.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Randall Munroe

Ilustrator: Randall Munroe

Traducător: Monica Mitarcă

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: What If?: Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Questions

ISBN: 978-606-722-159-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 440

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: umor

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,What if înseamnă arta de a pune întrebări şi ştiinţa de a le răspunde. Iar aici arta este de-a dreptul năucitoare, în vreme ce ştiinţa, cu rigurozitate ia totul in serios şi răspunde chiar şi unor int......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

xkcd a devenit o lectură obligatorie pentru toţi pasionaţii de tehnologie din lume. Internetul a creat o legătură excepțională între Munroe şi cititorii săi. Aceştia pun în practică, în viaţa reală, ideile ciudate pe care Munroe le prezintă prin intermediul benzilor sale desenate.”

„Cu un regim consecvent de glume din zona matematicii, a fizicii şi cu un optimism de-a dreptul antisocial, Randall Munroe, creatorul xkcd, face un trafic demn de NBC.com sau de Oprah.com. Succesul benzilor sale desenate rezidă nu doar în faptul că Munroe comentează subcultura tocilarilor pasionaţi de tehnologie, ci că o și întruchipează.”

Wired, o ediţie despre „Oameni care au format trecutul planetei – după 20 de ani“

„Benzile desenate xkcd, îndrăgite de tocilari, sunt hazlii şi accesibile tuturor. Uneori sunt dureros de cinice, alteori denotă inteligenţă socială. Câteodată nu sunt altceva decât un umor esoteric pe care programatorii sau oamenii de ştiinţă trebuie neapărat să ni-l explice ca să-l înţelegem. Ce-şi propune Munroe este să ambaleze cantităţi uriaşe de informaţii interesante într-un pachet mic. Xkcd e nu atât un site de benzi desenate, cât o fabrică de idei şi experienţe împărtăşite.”

Onion AV Club
Randall Munroe
Randall Munroe
Autor, ilustrator

Randall Munroe este autorul celebrului blog xkcd.com, care îmbină strălucit într...

vezi autor