logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 76,15 lei
-7%81,88 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 09.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Relaţii internaţionale

Jon C. Pevehouse, Joshua S. Goldstein
Stoc furnizor
PREȚ: 76,15 lei
-7%81,88 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 09.12.2016
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Collegium
Capitolul 1 ofera o introducere in studiul RI si prezinta o parte din contextul geografic si istoric al domeniului. Capitolele 2 si 3 expun mai multe...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0771-6
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Capitolul 1 ofera o introducere in studiul RI si prezinta o parte din contextul geografic si istoric al domeniului. Capitolele 2 si 3 expun mai multe abordari teoretice ale domeniului, insistind in principal asupra securitatii internationale, dar punind si bazele discutiilor ulterioare despre economia politica internationala. Conceptele de putere si negociere, dezvoltate in capitolul 2, isi mentin importanta pentru discutiile ulterioare. In capitolul 3 li se adauga conceptele de interdependenta si bunuri colective, precum si criticile la adresa realismului, inclusiv cea feminista.

Ultimele patru capitole ale partii I se deplaseaza in general de la nivelul individual la cel global al analizei. Capitolul 4 examineaza procesul de politica externa si rolul actorilor substatali in modelarea relatiilor internationale. Capitolul 5 mentioneaza principalele surse de conflict international, inclusiv conflictele etnice, teritoriale si economice, precum si terorismul. Conditiile si modul in care asemenea conflicte duc la violenta sint puse in discutie in capitolul 6, despre forta militara. Capitolul 7 arata cum au evoluat organizatiile internationale, in special ONU, si dreptul international, devenind influente majore in relatiile de securitate. Studiul organizatiilor internationale uneste temele de securitate internationala cu cele legate de economia politica internationala.
A doua parte a cartii se deplaseaza, in mod similar, de la un nivel de analiza la altul, de la principii microeconomice si economii nationale la relatii comerciale si monetare, integrare internationala, mediul inconjurator si relatiile Nord-Sud. Capitolul 8 prezinta o serie de concepte teoretice ale economiei politice (aratind cum sint transpuse teorii din domeniul securitatii internationale in ariile tematice ale economiei politice internationale) si pune in discutie cel mai important subiect din domeniul economiei politice internationale, si anume relatiile comerciale. Capitolul 9 descrie politicile internationale monetare si bancare, precum si functionarea mediului international de afaceri. Capitolul 10 exploreaza procesele de integrare internationala, telecomunicatiile si schimburile culturale atit la scara regionala – de exemplu, la nivelul Uniunii Europene –, cit si la scara globala. Capitolul 11 demonstreaza cum politica mediului inconjurator si cresterea populatiei dezvolta negocierea si interdependenta internationala, pe plan regional si global. Capitolul 12 se ocupa de relatiile Nord-Sud la nivel global si acorda o atentie deosebita saraciei din Lumea a Treia. Apoi, capitolul 13 propune alternative pentru dezvoltarea economica a Lumii a Treia in contextul afacerilor internationale, al datoriilor internationale si al ajutorului extern. Capitolul 14 – un scurt post-scriptum – reia temele centrale ale cartii si incurajeaza gindirea critica despre viitor.

Autor: Jon C. Pevehouse, Joshua S. Goldstein
Traducător: Adriana Straub, Andreea-Ioana Cozianu, Elena Farca
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: International Relations
Pagini: 784
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
relaţii internaţionale, politică, politologie, politică externă, actori substatali, conflicte etnice, onu, drept internaţional, economie politică internaţională
 • Joshua S. Goldstein
  Autor
  Jon C. Pevehouse - Autor
  Jon C. Pevehouse, profesor la University of Wisconsin, Madison, este autorul lucrarilor Democracy from Above? Regional Organizations and Democratization (2005) si While Dangers Gather: Congressional Checks on Presidential War Powers (in colab., 2007).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Jon C. Pevehouse
  Autor
  Joshua S. Goldstein - Autor
  Joshua S. Goldstein, profesor la University of Massachusetts, Amherst, este autorul lucrarilor Gender Shapes the War System and Vice Versa (2001) si The Real Price of War: How You Pay for the War on Terror (2004).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus