TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Imperiul în oglindă. Strategii de mare putere în Statele Unite şi în Rusia CA-DCF-INOSDM-08-N-001
Imperiul în oglindă. Strategii de mare putere în Statele Unite şi în Rusia
Vezi
galerie

Imperiul în oglindă. Strategii de mare putere în Statele Unite şi în Rusia

de Didier Chaudet, Florent Permentier, Benoit Pelopidas

Titlu apărut în colecția Cartier Istoric la Cartier

Id: #244824

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La momentul revenirii Rusiei pe scena internațională, ideea de imperiu a cunoscut o reînnoire în ochii intelectualilor care căutau să influențeze marile puteri, fie că aceștia erau neo-conservatorii de la Washington, fie neo-eurasiștii de la Moscova. Analiza tradiției politice în care se înscriu aceștia din urmă scoate la lumină niște imperii care nu-și dau numele și care trădează mult naționalism în spatele retoricii imperiale. Imperiul în Oglindă. Strategii de Mare Putere în Statele Unite și Rusia este un aprofundat studiu geopolitic care încearcă să definească gradul de convergență dintre acești intelectuali și politica externă a celor două mari puteri – Statele Unite și Rusia – care desenează viitorul ordinii internaționale. 

 

Potrivit lui Florent Parmentier, o analiză a fenomenului imperial se impune pentru a „demasca” structurile de putere pe care le utilizează SUA şi Rusia. „Ne-am propus să înţelegem ce înseamnă imperiul aşa cum îl reprezintă SUA şi Rusia. Pentru că, dacă îi înţelegem logica internă, putem prevedea într-o oarecare măsură şi tendinţele politicilor pe care mai târziu le-ar putea adopta”, a declarat autorul. 
februarie 2009, Info-Prim Neo

extinde
 

Detalii produs

Autor: Didier Chaudet, Florent Permentier, Benoit Pelopidas

Traducător: Gabriela-Lucia Şiclovan

Data apariției: 2008

ISBN: 978-9975-79-509-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartier

 

Opinii editoriale

„Publicarea Imperiului în Oglindă aruncă o lumină inedită şi originală asupra genezei intelectuale a ideii de imperiu şi asupra impactului său actual în Statele Unite şi în Rusia, prin analiza influenţei grupului neo-conservator de la Washington şi a grupului neo-eurasist de la Moscova.”

Philippe Conde pe Diploweb.com

„Lucrarea Imperiul în Oglindă este o tentativă curajoasă de analiză a două curente ideologice în două state care prin tradiţie nu sunt ostile ideii de imperiu. Viziunea mesianică asupra istoriei şi viitorului privind Statele Unite şi Rusia justifică în parte interesul autorilor pentru aceste două potenţiale imperii. Istoria naţională devine, din această perspectivă, piatra de temelie a construcţiei imperiale, iar interpretarea acesteia justifică şi întăreşte postulatul unui excepţionalism naţional. Statele Unite, apostolii autoproclamaţi ai valorilor democraţiei occidentale, şi Rusia, animată prin tradiţie de o misiune pe care ea o consideră culturală şi civilizatoare, sunt două state care încă mai prezervă această viziune profetică asupra propriei lor existenţe.”

Vassily A. Klimentov, pe Nonfiction.fr