TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O mie de păduri într-o ghindă UN-VAM-OMDPNG-15-N-001
O mie de păduri într-o ghindă
Vezi
galerie

O mie de păduri într-o ghindă

Id: #212549

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O mie de păduri într‑o ghindă cuprinde fragmente din operele a douăzeci şi doi dintre cei mai importanţi scriitori de limbă spaniolă din a doua jumătate a secolului al XX‑lea. Textele din antologie nu sunt selectate după cum se potrivesc sau nu pe vreo grilă rigidă, ci înşişi autorii au fost supuşi torturii de a alege din propriile lor cărţi ceea ce au considerat ei că îi reprezintă mai bine.

Până la urmă, toţi scriitorii cuprinşi în antologie au dat dovadă de spirit sportiv, au suportat cu bine tortura (care a inclus, printre altele, plimbări pe Ramblas în căutarea unui ziar, conversaţii cu şampanie după‑amiaza, răscoliri prin bibliotecă în căutarea unei anumite pagini din Nabokov), apoi au ales câte o ghindă din propria lor pădure de hârtie. Iar scriitorii aleg altfel decât criticii şi editorii, ei sunt întotdeauna mai aproape de cititori.

Pentru cititorii români, această antologie va fi şi un prilej de a descoperi cărţi şi autori cu care nu sunt încă familiarizaţi, nu doar o plăcută reîntâlnire cu opere pe care le iubesc deja, văzute chiar din perspectiva autorilor.

extinde
 

Detalii produs

Editor: Valerie Miles

Traducător: Lavinia Similaru

Data apariției: mai 2015

Titlu original: Mil bosques en una bellota

ISBN: 978-606-8631-76-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 654

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers