TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Am supraviețuit MP-YVR-AM000S-15-N-001
Vezi
galerie

Am supraviețuit

de Yvonne Redgis-Klug

Id: #242321

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dacă mă apuc să povestesc în ce iad am trăit nu demult, o fac nu pentru că eu socotesc cazul meu mai deosebit sau mai interesant decât altele. Dimpotrivă, tocmai pentru că suntem sute de mii care au îndurat aceeaşi soartă şi foarte puţini cei care au scăpat, lumea civilizată trebuie să cunoască martiriul care a fost viaţa noastră în lagărele germane, pentru a face totul ca acesta să nu se repete.                                                                                                                             Katowice, martie 1945

 Aşa îşi începe povestirea Yvonne Redgis-Klug, una dintre persoanele care au format convoiul dus la Birkenau la 30 iunie 1944. La sosire, cu toate că avea deja 46 de ani, n-a fost selecţionată pentru camera de gazare şi a reuşit să supravieţuiască la Auschwitz până la eliberarea ei de către Armata Roşie.

Ulterior a fost repatriată în Franţa, la Paris. A emigrat în California la finele anului 1945 şi a lucrat cu actori de la Hollywood, printre care şi cu câteva vedete ale vremii. A murit în 1972, fără să fi reuşit, în ciuda eforturilor sale, să publice textul despre deportarea şi supravieţuirea ei, pe care-l terminase de scris în iulie 1945. Este textul inedit pe care îl prezentăm în volumul de faţă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yvonne Redgis-Klug

Traducător: Dan Criste

Prefaţator: Jean-Marc Dreyfus

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: Survivre : Souvenirs d'une rescapée d'Auschwitz (1945)

ISBN: 978-606-8653-43-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: supraviețuire