Descriere produs
Acesta este dicţionarul ultimativ pentru toţi cei pasionaţi de Provence: selecţia personală a lui Peter Mayle de mâncăruri, obiceiuri şi cuvinte pe care le consideră cele mai fascinante, stranii, delicioase sau pur şi simplu cele mai amuzante. Deşi e organizat alfabetic, aceasta nu este deloc o lucrare de referinţă. În peste 170 de termeni, Peter Mayle, cunoscutul autor al romanului Un an în Provence, scrie despre subiecte variate, de la arhitectură la zingue-zingue-zoun (în dialectul local, un cuvânt care descrie sunetul scos de o vioară). Şi, desigur, scrie despre mâncare şi vin, vin rosé, trufe, măsline, pepeni, bouillabaisse, brânza care a ucis un împărat roman, ba chiar despre un leac pentru indigestie.
Provence de la A la Z este o încântare nu numai pentru fanii tot mai numeroşi ai autorului Peter Mayle, ci şi completarea perfectă pentru orice ghid despre Provence sau despre Franţa.
Hoţul de vinuri (2013) ,
Un an în Provence (2013) ,
Din nou în Marsilia (2014) ,
Viaţă de câine (2014) ,
Un an bun (2015) ,
Lecții de franceză. Aventurile mele cu furculița, cuțitul și tirbușonul pe meleagurile Franței (2015) ,
Din nou în Corsica (2016) ,
În căutarea lui Cezanne (2017) ,
Douăzeci și cinci de ani în Provence (2020) ,
Hotel Pastis (2021) ,
Detalii produs
Autor: Peter Mayle
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Biografii, memorialistică, publicistică și eseuri >> Cărți Memorii și jurnale
Speciale >> Literatură de frontieră
Speciale >> Cărți literalmente cu greutate