TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dumnezeu poet şi protector al lumii TA-NIC-DPIPAL-16-N-001
Dumnezeu poet şi protector al lumii
Vezi
galerie

Dumnezeu poet şi protector al lumii

de Nicolae Coande

Id: #245616

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Eram un puşti când am înţeles că există un loc în care Dumnezeu împarte darurile sale din categoria inefabilului, dar noi copiii chiar ne aşteptam la ceva palpabil! Un pumn de colivă în care puteai avea norocul să găseşti şi o bomboană - iată cea mai bună „prăjitură” din Balcani, nu mă voi ruşina să recunosc..

Matur, pe urmele unor maeştri ai „interpretării”, am putut pricepe ceva de ordinul simplităţii absolute: creştinismul a lichidat cu pattern-ul „ţapului ispăşitor” şi a dat pentru prima oară dreptate Victimei. Alfred N. Whitehead ne atrage atenţia asupra unui fapt pe care îl simţim ca făcând parte din natura noastră adevărată: „Viaţa lui Hristos nu este o manifestare a puterii stăpânitoare. Slava sa este pentru cei care o pot discerne şi nu pentru lume. Puterea sa stă în absenţa forţei”. Despre locuri în care găsim adevărul, ca şi despre această absenţă a forţei, care este adevărata viaţă a omului pe pământ, încerc să vorbesc în eseurile mele.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae Coande

Data apariției: august 2016

ISBN: 978-606-664-678-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tracus Arte

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea religiosului, se prezintă ca un veritabil curs de apologetică, autorul propunându-și să î-L descopere pe Dumnezeu spiritelor înch......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Rog cititorul să aibă răbdare şi înţelegere pentru încercările unui neofit captivat de faptul că „Dumnezeu reface neîncetat lumea”, atent la distanţa dintre ceea ce au spus cândva Benedetto Croce („Nu putem decât să ne numim creştini”) si Gianni Vattimo („Poate că adevăratul creştinism trebuie să fie nonreligios”).”

Nicolae Coande