TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sub soarele Africii răsăritene PO-MTR-SUBSAR-15-N-001
Sub soarele Africii răsăritene
Vezi
galerie

Sub soarele Africii răsăritene

de Mihai Tican Rumano

Titlu apărut în colecția Biblioteca Memoria la Polirom

Id: #241409

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În decembrie 1934, atras de farmecul continentului negru, pe care îl îndrăgea în mod deosebit, Mihai Tican Rumano a pornit într-o călătorie care l-a dus pînă în Somalia. A vizitat oraşe încărcate de istorie, ca Istanbulul, Alexandria, Ierusalimul sau Beirutul, şi ţări exotice, ca Djibouti, Somalia sau Zanzibar.

A străbătut distanţele „cu trenul, cu vaporul, cu automobilul, cu caravana şi cu aeroplanul”. Peste tot a stat de vorbă cu localnicii, încercînd să afle care sînt obiceiurile şi tradiţiile lor, şi a făcut numeroase fotografii cu care şi-a ilustrat impresiile de călătorie.



Alte titluri pentru MirceaAnghelescu (prefatator):
Amintirile colonelului Lăcusteanu (2015) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihai Tican Rumano

Prefaţator: Mircea Anghelescu

Data apariției: septembrie 2015

ISBN: 978-973-46-5674-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: aventură

 

Opinii editoriale

„Apărută în 1936, într-o rememorare mai capricioasă, dar şi mai destinsă a peripeţiilor călătoriei sale, Sub soarele Africii răsăritene aduce o schimbare în lanţul aventurilor care umplu volumele precedente ale lui Mihai Tican Rumano: neînfricatul vînător lasă puşca jos pentru a visa mai mult şi a medita cu modestie în marginea lumii pe care o cutreierase. Cărţile lui Mihai Tican Rumano oferă cititorului nu numai o lectură antrenantă şi plină de surprize, ci şi un izvor de cunoştinţe despre o lume care e din ce în ce mai aproape de noi.”

Mircea Anghelescu

„Sprinteneală de gînd, fluiditate în frază, o ageră ascuțime de a deține amănuntul plastic și caracteristic, observație educată și întreținută cu lecturi diverse, mult dar al pitorescului, umor și sensibilitate – avem de-a face nu numai cu un om mereu ispitit de necunoscut și de riscul aventurii, dar și cu un scriitor autentic.”

Cezar Petrescu

„Lipsite de ostenit rafinament stilistic, scrise direct, cărțile lui Mihai Tican sînt palpitante ca însăși aventura.”

Pamfil Seicaru