TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Primul pas CV-KLI-PRIMUP-15-N-001
Vezi
galerie

Primul pas

de Klaus Iohannis

Id: #232364

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul Primul pas este o continuare a bestseller-ului Pas cu pas și prezintă principalele momente ale campaniei prezidențiale de anul trecut și primele zile ale mandatului de Președinte.

 

Primul pas nu este numai o cronică a campaniei electorale pentru Preşedinţie din toamna anului 2014, ci şi o analiză critică şi constructivă a modelelor de conduită politică manifestate în jocul electoral şi în viaţa publică în general. De asemenea, este povestea unei victorii colective şi autoportretul unui candidat care a adoptat un alt tip de discurs şi de comportament pentru a-şi transmite mesajul şi modelul proprii.

 

Privite retrospectiv şi din interior, evenimentele politice şi sociale care au marcat finalul anului trecut îşi dezvăluie în cartea de faţă atât mecanismele, cât şi tensiunile, aducând la lumină chipul autentic al multor politicieni români. Paginile care prezintă strategiile adversarilor din campanie alternează cu relatări pline de viaţă şi de emoţie despre întâlnirile cu oameni din întreaga ţară şi despre rolul soţiei şi al echipei de campanie într-o iniţiativă care le-a redat românilor speranţa în viitor.

 

În politică, dacă ai greșit, demisionezi, iar dacă ai de ales între a fi mârlan și a câștiga, pe de o parte, și a fi om corect și a pierde, pe de altă parte, eu aleg corectitudinea. Referirile mele la etică și la o etică profesională au fost constante, inclusiv în campanie, și sunt convins că pentru mulţi dintre oamenii care m-au ales acest lucru a fost hotărâtor. Pentru mine este foarte simplu: e felul meu de a fi.

 

Nu există nicio exagerare în a spune că România a trecut, în toamna anului 2014, printr-un șir de scandaluri politice pe care campania electorală le-a făcut să se vadă în tot derizoriul lor. De la certurile ritualice, televizate, dintre fostul președinte și premier și până la pericolul real ca o putere coruptă să-și adapteze legislaţia pentru a-și menţine poziţia, tot acest șir de nereguli semnala că ne aflam într-un moment-limită. Lucrurile nu erau ireversibile, însă dacă în câteva zile, câte mai rămăseseră până la scrutinul final, oamenii nu înţelegeau că se ajunsese într-un punct critic, democraţia ar fi intrat într-o zonă minată de pericolul feudalizării și al mutărilor discreţionare. Era esenţial ca oamenii să iasă la vot.



Alte titluri pentru KlausIohannis (autor):
Pas cu pas (2014) ,
EU.RO (2019) ,
EU.RO (2019) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Klaus Iohannis

Data apariției: mai 2015

ISBN: 978-606-588-831-9

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate, societate

 

Opinii editoriale

Prin apartenenţa sa la francofonie, România împărtășește cu Franţa atașamentul pentru o lume ce respectă diversitatea, în special cea culturală și lingvistică, al cărei simbol este și victoria dumnea­voastră, pe care o salut.

François Hollande, Președintele Franţei

Preluaţi mandatul [prezidenţial] în vremuri marcate de mari provocări la adresa Europei și a ţării dumneavoastră. Fiţi sigur că Germania va continua să sprijine și în viitor România pe drumul reformelor importante care urmează să fie făcute, în special în ceea ce privește îmbunătăţirea statului de drept.

Joachim Gauck, Președintele Germaniei

Primarul din provincie Klaus Iohannis a depășit toate așteptările câștigând duminică alegerile prezi­denţiale din România, învingându-l zdrobitor pe premierul Victor Ponta, victorie aclamată pe străzi de sute de protestatari anti-guvern. […] Imagini filmate duminică arată cozi imense la secțiile de ­votare din diaspora aflate în diferite orașe din Europa. Așezaţi la coadă încă de la primele ore ale dimineţii, românii din München și-au arătat în faţa camerelor de filmat periuţele de dinţi, pentru a arăta cât de mult sunt dispuși să aștepte pentru a vota.

Reuters

Rezultatul alegerilor prezidenţiale din România se poate dovedi a fi cel mai pozitiv dintre evenimentele politice petrecute în Europa în acest an.

Financial Times

Denigrat de adversari din cauza originilor germane, Klaus Iohannis, care a creat surpriză câștigând scrutinul prezidenţial din România, a reușit să convingă electoratul pledând pentru o Românie «normală», liberă de corupţie.

Agenţia France Presse
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Autor

Klaus Werner Iohannis este profesor de fizică, de origine germană, născut în Rom...

vezi autor