TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Str. Revoluţiei nr. 89 PO-DLL-STRRN8-09-P-001
Str. Revoluţiei nr. 89
Vezi
galerie

Str. Revoluţiei nr. 89

Titlu apărut în colecția Ego-Grafii la Polirom

Id: #208142

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La douăzeci de ani de la Revoluțiedouăzeci de texte ale unor autori provenind din zone culturale diferite – literatură, teatru, coregrafie, jurnalistică etc. – ilustrează o istorie subiectivă a momentului decembrie 1989. De la relatarea amănunțită a celebrului miting care a marcat începutul sfîrșitului dictaturii pînă la analiză în oglindă a așteptărilor de atunci și a situației de acum, povestirile parcurg toată gama de atitudini și trăiri prin care am trecut cu toții atunci. 

Str. Revoluției nr. 89 merită  fie parcursă chiar și numai pentru a ne simți din nou cu douăzeci de ani mai tineri și entuziaștisau pur și simplu naivi, patetici și emoționațiașa cum ne-am manifestat atunci. Iar pentru cei care nu au trăit acele momente, e o bună ocazie  afle „cum a fost”.      

extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici

Prefaţator: Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici

Data apariției: 2009

ISBN: 978-973-46-1542-1

Copertă: Paperback

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: comunism

 

Opinii editoriale

"La 20 de ani de la revolutie, „ne dam seama ca intr-adevar am iesit bolnavi din comunism, chiar daca ni s-a parut ca, prin spirit critic, ironie si umor, ne-am tinut la distanta de el“. Intr-un fel, aceste concluzii reprezinta un rezumat al volumului de la Polirom: suma textelor nu ne va oferi un raspuns la intrebarile „de ce sintem asa dezamagiti?“ si „de ce lucrurile au mers rau, dupa 1989?“, ci ne va ajuta mai degraba sa punem un diagnostic mai precis: in ce fel si cit de grav am iesit bolnavi din comunismul rominesc."

nr. 525/2010, Observator cultural - Cătălin Sturza

"In volumul coordonat de Dan Lungu si Lucian Dan Teodorovici douazeci de personalitati culturale din domenii diferite (universitari, oameni de litere, jurnalisti, vedete media) propun douazeci de relatari ale aceleiasi istorii: Decembrie 1989. Asa cum sintem preveniti in prefata, volumul se doreste o alternativa adresata si celor tineri, neinteresati de relatarile obiective, detaliate, ale adevarului «istoriei», ci mai degraba de istorisirile subiective. Proiectul are inca o miza: de a completa imaginea evenimentelor din Bucuresti cu ce s-a intimplat in restul tarii si in diaspora; relatari care sa aiba in centru persoane concrete, «gindurile, reactiile, comportamentele spontane ale participantilor directi sau indirecti», metamorfozele psihologice si comportamentale ale fiecarui individ, caci «reactiile fiecaruia in parte, intr-un moment cu asemenea impact emotional, indiferent de diversitatea lor, pot crea o harta de alt tip a acelor zile, pot aduce in fata o istorie nevazuta, nestiuta, dar ceva mai palpabila decit istoria mare»."

nr. 1527, Orizont - Elena Crasovan

"La un an dupa Tovarase de drum. Experienta feminina in comunism, noul volum „ego-grafic“ coordonat de iesenii Dan Lungu si Lucian Dan Teodorovici vede lumina tiparului inaintea aniversarii a doua decenii de la ceea ce unii numesc revolutia, iar altii - evenimentele din decembrie 1989. Sub aspect documentar, microistoriile din Strada Revolutiei... aduc putine date semnificative. Altminteri, toate elementele cunoscute sunt aici: eliberare, tragism, iluzii, dezinformare, entuziasm subit al mediilor occidentale rapid spulberat de revelatia loviturii de stat, de reincarcarea fesenista a aparatului comunist si de socul mineriadelor."

17-23 noiembrie 2009, revista 22 - Paul Cernat
Dan Lungu
Dan Lungu
Coordonator, prefaţator

Dan Lungu (n. 1969) este unul dintre cei mai apreciați scriitori români, cărți a...

vezi autor
Lucian Dan Teodorovici
Lucian Dan Teodorovici
Coordonator, prefaţator

Lucian Dan Teodorovici s-a născut pe 17 iunie 1975, la Rădăuţi. Este scriitor, r...

vezi autor