TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O biografie PO-ANE-O0000B-12-P-001
Vezi
galerie

O biografie

de Andrei Şerban

Titlu apărut în colecția Ego-Grafii la Polirom

Id: #205525

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediţia a III-a, revăzută
 

Descriere produs

Un parcurs uimitor, plin de succese, de experiențe inedite și exotice, dar și de muncă zdrobitoare și dezamăgiri. Experiența lui Andrei Șerban, emigrant picat din lumea cenușie a comunismului românesc în jungla boemei newyorkeze, momentele deosebite petrecute alături de Peter Brook și de discipolii săi, exercițiile de meditație zazen într-o mănăstire de lângă Tokyo, întâlnirea cu regina Farah a Iranului și cu numeroase personaje ieșite din comun sunt doar câteva dintre punctele de interes ale acestei (auto)biografii. Nu lipsite de picanterie sunt poveștile legate de România, mai ales în cei trei ani petrecuți în fruntea Naționalului bucureștean. Aceste pagini sunt însă marcate de tristețea omului care vrea să-și pună talentul și experiența în slujba țării sale, dar întâmpină aceleași tare care încă otrăvesc spațiul românesc. O carte plină de farmec, umor și melancolie, care ne dă măsura unui mare artist.

 

De tânăr, ca să mă apăr, fiind vulnerabil, am pretins arogant că pot să mă bizui doar pe mine. Ca să dovedesc că «sunt cineva», am pretins că ştiu tot. Doar treptat mi-am descoperit lipsa de putere, slăbiciunea. Am simţit gustul amar al neputinţei. Şi, paradoxal, recunoscând şi acceptând această realitate, m-am trezit conectat la o forţă nebănuită. În timp, orgoliul nu a dispărut, cum aş fi vrut, dar s-a diminuat considerabil. Am avut noroc să simt acel gust amar al neputinţei... şi să mă doară. Dar nu m-am lăsat învins.” - Andrei Şerban

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andrei Şerban

Postfaţator: Basarab Nicolescu

Data apariției: aprilie 2022

ISBN: 978-973-46-8990-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

Scriind cu lejeritate, cu graţie şi deseori cu umor despre subiecte profunde, Andrei Şerban se regăseşte în paginile cărţii aşa cum este şi în viaţa de fiecare zi, într-o rară îmbinare între inocenţa copilului şi experienţa înţeleptului. Urcând toate treptele gloriei, Andrei Şerban cunoaşte bine vanitatea succesului. Pasionat fără intransigenţă, el este tolerant fără nici o concesie de substanţă. Simplitatea sa surprinde – nici o urmă a infatuării de mare maestru şi profesor nu umbreşte prezenţa sa umană. Andrei Şerban nu încremeneşte în propria sa statuie: el rămâne un perpetuu căutător al Adevărului.

Basarab Nicolescu
Andrei Şerban
Andrei Şerban
Autor

Andrei Şerban, ca tânăr regizor absolvent al Institutului de Teatru din Bucureşt...

vezi autor
Basarab Nicolescu
Basarab Nicolescu
Postfaţator

Basarab Nicolescu (n. 1942) trăieşte în Franţa din 1968. Este fizician onorific...

vezi autor