TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Poveşti cu scriitoare şi copii PO-ALP-POCSIC-14-N-001
Poveşti cu scriitoare şi copii
Vezi
galerie

Poveşti cu scriitoare şi copii

Titlu apărut în colecția Ego-Grafii la Polirom

Id: #239287

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

18 scriitoare autohtone care povestesc despre relația lor cu scrisul și cu timpul după apariția copilului.

În volumul coordonat de Alina Purcaru, optsprezece poete, prozatoare și eseiste povestesc despre posibilitatea scrisului după apariția copiilor: firesc, uman, cu autenticitatea și curajul confesiunii. Textele vorbesc despre transformări profunde, care au atins și scrisul, despre relația cu lumea din jur, despre reușite și obstacole și nu în ultimul rînd, despre forme de dragoste și atașament – față de copii și față de propriile cărți. O scriitoare care este și mamă e inevitabil pusă în față un șir de decizii sensibile, iar Povești cu scriitoare și copii aduce la suprafața optsprezece mărturii despre încercările de fiecare zi, în care scrisul a rămas o prezentă vitală, chiar și atunci nu a (mai) fost o prioritate.

extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Alina Purcaru

Data apariției: decembrie 2014

ISBN: 978-973-46-5022-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Poveştile despre cum se împacă scrisul şi creşterea copiilor pe care le spun câteva scriitoare printre care Simona Popescu, Angela Marinescu, Simona Sora, Dominica Drumea, Ana Dragu sunt atât de sumbr......“

citește mai mult
Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz

,,Optsprezece prozatoare, poete, eseiste descriu, în câteva pagini, cum a fost posibil să mai scrie după apariția copiilor. Volumul mi-a stârnit curiozitatea, în primul rând, pentru că le citisem pe mu......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"O carte a cărei lectură va fi la fel de pasionantă pentru cititori și cititoare, pentru ca temă maternității este pusă în balanță cu cea a profesiunii: o dilemă mai actuală că oricînd. Iar faptul că este vorba despre carieră de scriitoare aduce un plus de atractivitate prin talentul și sinceritatea, uneori șocantă, a celor 18 proze și eseuri. Ele vorbesc despre cum se confruntă și cum se articulează înstinctul maternității cu înstinctul scrisului. Despre alegeri, sacrificii și, nu în ultimul rînd, despre acel echilibru al vieții pe care îl aduce copilul.

Și dau 18 răspunsuri la o întrebare banală: este mai greu să fii scriitoare decît scriitor?”

Gabriela Adameşteanu

 "Despre împletirea dintre scris și maternitate, experiența cunoscută direct, iar nu prin mediere culturală, mărturisesc scriitoarele din volumul coordonat, cu luciditate mereu la pîndă și cu subtila participare subiectivă, de Alina Purcaru. Poete, prozatoare, eseiste, critici literari (imposibil de găsit aici un echivalent feminin...), fiecare cu vocea-i specifică și experiențele-i particulare, scriu aici firesc, uman, cu un curaj al confesiunii care, rămînînd totuși discretă, nu ține seamă de inhibiții, tabuuri sau idei primite de-a gata.”  

Bianca Burţa-Cernat
Alina Purcaru
Alina Purcaru
Coordonator

Alina Purcaru (n. 1982) a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din...

vezi autor